Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ - Απεργία 5 Νοέμβρη

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
          Δαβάκη και Βαλαωρίτου Γωνία                                                                    τηλ: 22510-22734
 e-mail: eiylesvou@gmail.com
5 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου στηρίζει την απεργία στον κλάδο του εμπορίου για την υπεράσπιση της Κυριακής αργίας.
 Η κατάργηση της Κυριακής αργίας δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στο εμπόριο αλλά παράλληλα προετοιμάζει την κατάργησή της, σε όσους κλάδους συνδέονται με αυτόν και πολύ σύντομα θα ισχύει για τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους. Ότι ξεκίνησε από το εμπόριο (ωρομίσθιο, μερική απασχόληση, συμβάσεις ορισμένου χρόνου) εξαπλώθηκε με την ταχύτητα του ανέμου σε κάθε κλάδο.
Οι ελάχιστες Κυριακές των εορτών που ήταν ανοιχτά τα καταστήματα, έγιναν στην πορεία 8 Κυριακές και πλέον με το νέο νόμο δίνεται η δυνατότητα στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, να είναι ανοιχτά τα μαγαζιά κάθε Κυριακή για 6 μήνες.
Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, ανεξάρτητα από το πόσες θα είναι, σημαίνει 7ήμερη εβδομαδιαία εργασία για τους εμποροϋπαλλήλους για 400 ευρώ μισθό, γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας, διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου.
Η Κυριακή αργία αποτελεί μια ιστορική κατάκτηση της εργατικής τάξης (καθιερώθηκε το 1909 με μεγάλους αγώνες) και η κατάργηση της είναι μαχαιριά στην καρδιά των εργαζομένων καθώς χτυπάει και αποδιοργανώνει την κοινωνική, οικογενειακή και προσωπική ζωή τους.

Δεν την παραδίδουμε στα αφεντικά, δε θα αφήσουμε τους επιχειρηματικούς ομίλους να την καταργήσουν!
          Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, επιστρατεύοντας ξανά την προκλητική της προπαγάνδα, χρησιμοποιώντας  τα επιχειρήματα  της “εξόδου από τα μνημόνια”  και της ’’ δίκαιης ανάπτυξης’’, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει το λαό, ώστε να αποδεχτεί ή έστω να δείξει ανοχή στα δύσκολα  μέτρα που έρχονται.
Αυτή την ‘’δίκαιη ανάπτυξη’’ που μας λένε,  οι εργαζόμενοι του κλάδου την  βιώνουμε καθημερινά στο πετσί μας. Απαίτηση τους είναι η δουλειά χωρίς δικαιώματα. Να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο, με μισθούς πείνας .
          Η πραγματικότητα είναι μια!  Τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης που πατούν πάνω στην υλοποίηση των προηγούμενων μέτρων αλλά και  το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, φέρνουν νέα δεινά στη ζωή των εργαζομένων. Η κυβέρνηση  σε συνεργασία με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα εκτός από την κατάργηση της Κυριακής Αργίας, βάζει στο στόχαστρο την απεργία, τα συνδικάτα, την συνδικαλιστική δράση στους χώρους δουλειάς, την οργάνωση εργαζομένων, τα κοινωνικά επιδόματα, τις συντάξεις, τους μισθούς, τις λαϊκές κατοικίες, την  Υγεία και την Παιδεία. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σφίγγουν περισσότερο  τη θηλιά σε αρκετές εργατικές-λαικές οικογένειες με την κατάργηση του μειωμένου νησιωτικού ΦΠΑ.  
Σ’ όλα αυτά απαντάμε άμεσα,  μαχητικά, αγωνιστικά, με οργάνωση και όχι μοιρολατρικά!
Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου καλεί όλα τα μέλη της, όλους τους εργαζόμενους να μην συμβιβαστούν, να μην απογοητευτούν, αλλά να οργανώσουν τον αγώνα τους και να δώσουν μαχητική απάντηση στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης.
 Συσπειρωνόμαστε μαζί με το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλλικό Κέντρο, κλιμακώνοντας την πάλη μας ενάντια στη φοροληστεία και σε όλα τα αντεργατικά μέτρα! Συμμετέχουμε μαχητικά στη πικετοφορία του Εργατικού Κέντρου την Πέμπτη, 9 Νοέμβρη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τα λαϊκά στρώματα που στενάζουν κάτω από την επίθεση του κεφαλαίου, να διεκδικήσουμε :
Ø     Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική  αργία για όλα τα καταστήματα.
Ø     Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο, την Κυριακή αργία.
Ø     Να μην καταργηθεί ο μειωμένος συντελεστής Φ.Π.Α. - Διεύρυνση του μειωμένου Φ.Π.Α για όλα τα νησιά
Ø     Να μην περάσει η νέα φοροληστεία.
Ø     Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης
Ø     Αφορολόγητο ατομικό όριο για όλους τα 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, να εκπίπτουν από τη φορολόγηση και οι δαπάνες Υγείας, ΔΕΗ, θέρμανσης, νερού, τηλεφώνου
Ø     Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και όλα τα χαράτσια.
Ø     Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί για την εργατική - λαϊκή οικογένεια · Να φορολογούνται με 45% τα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου κεφαλαίου.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου