Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ


ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ 
ΣΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 
ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ


Το πολυαναμενόμενο κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης που διακαώς επιθυμούν κυβέρνηση και τεχνικά κλιμάκια της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ θα σημάνει νέα επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Νέα επίθεση που στον βασικό της άξονα θα περιλαμβάνονται το χτύπημα στην απεργία, η εφαρμογή όλων των αντεργατικών μέτρων και μνημονίων, νέες περικοπές σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, νέα πιο άγρια φοροληστεία των λαϊκών οικογενειών και κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ των νησιών από το νέο έτος, νέα βάρβαρα μέτρα που θα ματώνουν πιο πολύ τη ζωή των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.


Η συγκυβέρνηση Σύριζα – ΑΝΕΛ θέλει να τελειώνει μια και καλή, θέλει απλόχερα να τα δώσει όλα στο κεφάλαιο. Γνωρίζει τα εμπόδια τα οποία θα συναντήσει από το εργατικό – λαϊκό κίνημα και γι’ αυτό το λόγο προσπαθεί να το βάλει στον πάγο. Ετοιμάζει νέα επίθεση στο εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα με το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, με το χτύπημα της οργάνωσης των εργατικών αγώνων.


Δεν θα ματώσουμε άλλο για τα κέρδη τους,

Απαντάμε αγωνιστικά, κλιμακώνουμε την πάλη μας.


Όλοι και όλες στη πικετοφορία του Εργατικού Κέντρου Λέσβου

την Πέμπτη 9 Νοέμβρη στις 19.00 στην Πλατεία Σαπφούς


Την ίδια στιγμή που εντείνεται η επίθεση σε εργατικά – λαϊκά στρώματα, την ίδια στιγμή που οι ξεριζωμένοι πρόσφυγες και μετανάστες, θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και αντιθέσεων, εγκλωβίζονται στα νησιά μας από την Κυβέρνηση και τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς κάτω από αντίξοες συνθήκες, αυτήν την ίδια στιγμή η κυβέρνηση και με την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ μπλέκει όλο και πιο βαθιά τη χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια, σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.


Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι οι καπιταλιστές δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς, ότι είναι αχόρταγοι, ότι για την κερδοφορία τους δεν θα διστάσουν ούτε στιγμή να μας θυσιάσουν!

Πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων αγροτών, των επαγγελματοβιοτεχνών η οργάνωση του αγώνα ενάντια στις πολιτικές τους, ενάντια σ’ αυτούς που δεν θέλουν να έχουμε δικαιώματα και αξιοπρεπή ζωή, ενάντια σ’ αυτούς που θέλουν να ζούμε με τα ψιχουλα!


Έχουμε τη δύναμη, έχουμε την πείρα.

Οργανώνουμε την πάλη μας! Προετοιμαζόμαστε για απεργιακή κινητοποίηση!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να αγωνιστούμε, να διεκδικήσουμε :


  •  Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Κατώτερο μεροκάματο στα 33,57 ευρώ.
  •  Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μην βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
  • ·       Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
  •          Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό.
  •         Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν την λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
  •         Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
  •       Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.
  •        Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις έξω από τα σύνορα.
  •   Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
  •       Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των ΝΑΤΟικών πολεμικών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής-λαϊκής οικογένειας».
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Όχι στην κατάργηση του μειωμένου νησιωτικού ΦΠΑ. Έκπτωση ΦΠΑ 30% για όλα τα νησιά του Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου