Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ!

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
          Δαβάκη και Βαλαωρίτου Γωνία                                                                    τηλ: 22510-22734

 e-mail: eiylesvou@gmail.com
Καμιά συναίνεση στη συνέχιση της
Σφαγής των δικαιωμάτων μας!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ!

          Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, επιστρατεύοντας ξανά την προκλητική της προπαγάνδα, χρησιμοποιώντας  τα επιχειρήματα  της “εξόδου από τα μνημόνια”  και της ’’ δίκαιης ανάπτυξης’’, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει το λαό, ώστε να αποδεχτεί ή έστω να δείξει ανοχή στα δύσκολα  μέτρα που έρχονται.
          Η πραγματικότητα είναι μια,  η κυβέρνηση  σε συνεργασία με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα θέλει να περάσει χωρίς καθυστερήσεις και χωρίς αντιδράσεις τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα, τα πάνω από τα 95  προαπαιτούμενα, που μεταξύ άλλων βάζουν στο στόχαστρο την απεργία, τα συνδικάτα, την συνδικαλιστική δράση στους χώρους δουλειάς, την οργάνωση εργαζομένων, τα κοινωνικά επιδόματα, τις συντάξεις, τους μισθούς.  Περιλαμβάνουν πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών και ιδιωτικοποιήσεις. Επαναφέρουν την κατάργηση του μειωμένου νησιωτικού ΦΠΑ, ενώ από την άλλη η κυβέρνηση  προσπαθεί με τα ψέματά της ,  να πείσει  τον λαό της Λέσβου και των άλλων νησιών με την απαράδεκτη και απάνθρωπη θέση, ότι δεν υπάρχει θέμα αύξησης του ΦΠΑ όσο υπάρχει προσφυγικό – μεταναστευτικό.  Έχουν ξεπεράσει  δηλαδή, κάθε όριο θράσους και κοροϊδίας.
       Αυτή την ‘‘δίκαιη ανάπτυξη’’ που μας λένε,  οι εργαζόμενοι του κλάδου την  βιώνουμε καθημερινά στο πετσί μας. Βλέπουμε ότι στο κλάδο κυριαρχεί η απλήρωτη εργασία, οι εργασιακές σχέσεις λάστιχο, οι κάθε είδους ατομικές συμβάσεις, οι συμβάσεις μια μέρας, δοκιμαστικές περίοδοι χωρίς δικαιώματα σε πολυκαταστήματα και σουπερ μάρκετ. Τα κακοπληρωμένα ωρομίσθια,  εκατοντάδες απλήρωτες υπερωρίες, συνεχής εναλλαγή βάρδιας, τετράωροι που δουλεύουν 10ωρα και 12ωρα αλλά πληρώνονται και ασφαλίζονται για λιγότερο. Δουλειά ασταμάτητη, εντατικοποιημένη για τους εργαζόμενους χωρίς αρχή, μέση και τέλος.
          Απ’ όλα αυτά έχουμε πείρα και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε,  ότι αν δεν προβούμε σε αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, θα χάσουμε όχι μόνο τα ίδια αλλά και υποθηκεύουμε το μέλλον μας.
Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου καλεί όλα τα μέλη της, όλους τους εργαζόμενους να μην συμβιβαστούν, να μην απογοητευτούν, αλλά να οργανώσουν τον αγώνα τους και να δώσουν μαχητική απάντηση στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης.

Είμαστε σε ετοιμότητα να απαντήσουμε στα σχέδια τους με αγωνιστικές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις. Συντονιζόμαστε μαζί με το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλλικό Κέντρο, κλιμακώνοντας τον  αγώνα μας ενάντια στη φοροληστεία με συλλαλητήριο το 1ο δεκαπενθήμερο του Νοέμβρη .

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τα λαϊκά στρώματα που στενάζουν κάτω από την επίθεση του κεφαλαίου,   να διεκδικήσουμε :

· Να μην  καταργηθεί ο  μειωμένος συντελεστής Φ.Π.Α. - Διεύρυνση του μειωμένου Φ.Π.Α για όλα τα νησιά
· Να μην περάσει η νέα φοροληστεία.
· Να  καταργηθεί  ο ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης
·Αφορολόγητο ατομικό όριο για όλους τα 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, να εκπίπτουν από τη φορολόγηση και οι δαπάνες Υγείας, ΔΕΗ, θέρμανσης, νερού, τηλεφώνου
· Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και όλα τα χαράτσια.
· Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί για την εργατική - λαϊκή οικογένεια
· Να φορολογούνται με 45% τα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου κεφαλαίου. 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου