Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ!

 

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ

ΟΥΤΕ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΟΥΝΗ

ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

 

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιώντας στο ακέραιο της κατευθύνσεις και τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, των μεγαλοεργοδοτών και της Ε.Ε φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο-έκτρωμα, που δίνει τη χαριστική βολή στο 8ωρο, στη σταθερή και μόνιμη δουλειά, στην κυριακάτικη αργία και δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τη συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στην απεργία.

 

Η κυβέρνηση με το αντεργατικό τερατούργημα νομοθετεί τις 10 με 13 ώρες εργασίας την ημέρα, καταργεί την Κυριακάτικη αργία, καθιερώνει την τηλεργασία χωρίς όρια, προχωράει στην απελευθέρωση των απολύσεων. Εκτός όλων των άλλων προωθεί το ηλεκτρονικό φακέλωμα στα σωματεία, βάζει νέα εμπόδια στην απεργία και στην συνδικαλιστική δράση προσπαθώντας να επιβάλει σιγή νεκροταφείου.

 

Η κατάργηση του 8ωρου αποτελεί ιστορική πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους της πατρίδας μας!

 

Απέναντι σε αυτήν την επίθεση δεν θα μείνουμε θεατές στο σφαγιασμό μας. Τώρα πρέπει να δοθεί δυναμική απάντηση απέναντι στα σχέδια της Κυβέρνησης που μας γυρνάνε 100 χρόνια πίσω και θέλουν να δουλεύουμε «ήλιο με ήλιο» χωρίς δικαιώματα, χωρίς μέτρα προστασίας της υγείας μας. Είναι πιο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη να συγκροτηθεί ένα μαζικό απεργιακό μέτωπο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, σε κοινή δράση και πάλη των εργαζόμενων για να αποκρούσει αυτήν την νέα αντεργατική επίθεση, για να «διαλύσει» τις βλέψεις της Κυβέρνησης και των μεγαλοεργοδοτών.

 

Για άλλη μια φορά η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ αποδείχθηκε άξιος σύμμαχος της Κυβέρνησης και του ΣΕΒ, η οποία ενσωματωμένη πλήρως στα εργοδοτικά και κυβερνητικά σχέδια, προσπάθησε να βάλει εμπόδια στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων και τη δημιουργία απεργιακού μετώπου ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα το οποίο όλο το προηγούμενο διάστημα δεν το έβλεπαν και διατράνωναν ότι δεν υπάρχει. Στην κατεύθυνση αυτή αγνόησαν δεκάδες ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα, εκατοντάδες συνδικάτα  τα οποία είχαν πάρει απόφαση για απεργία στις 3 Ιούνη με σκοπό να αποσυντονίσουν και να αποδιοργανώσουν το επιβεβλημένο απεργιακό μέτωπο των εργαζόμενων απέναντι σε ένα νομοσχέδιο που έρχεται να ισοπεδώσει τα πάντα!

 

 

Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός! Ο σχεδιασμός τους δεν θα περάσει! Οργανώνουμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας για να αποσυρθεί άμεσα το αντεργατικό νομοσχέδιο, για να καταργηθεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο. Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!

 

Η Κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα και εν μέσω πανδημίας αντί να πάρει τα αναγκαία μέτρα προστασίας του λαού προετοίμαζε το «έδαφος» για ακόμα πιο βάρβαρα μέτρα και για την κλιμάκωση της αντεργατικής – αντιλαϊκής επίθεσης.  Αν νομίζουν ότι οι εργαζόμενοι θα σιωπήσουν μπροστά σε αυτήν την επίθεση, στην τρομοκρατία και την καταστολή που προσπαθεί να επιβάλει η Κυβέρνηση είναι γελασμένοι! Η οργάνωση και ο αγώνας των εργαζομένων στην πράξη θα σπάσει τις συγκεκριμένες προσπάθειες!

 

Σε μια κρίσιμη περίοδο όπως αυτή που διανύουμε δεν χωράει η μοιρολατρία, δεν γίνεται να αποδεχτούμε ότι για άλλη μια φορά θα πληρώσει ο λαός και η εργατική τάξη. Είναι ώρα ευθύνης για όλους, είναι η ώρα να ακουστεί δυνατά η φωνή μας ότι δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματα μας και τις διεκδικήσεις που κερδήθηκαν με θυσίες και αγώνες!

                                                                                         Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου