Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021 - ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΜΑΗ

 

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021 - ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΜΑΗ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

 

Η πρωτομαγιά είναι μέρα σύμβολο για την παγκόσμια εργατική τάξη, βαμμένη με το αίμα εκατομμυρίων εργατών που έδωσαν τη ζωή τους, αγωνίστηκαν για την κατάργηση εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

 

Ιδιαίτερα σήμερα, που 135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη πρωτομαγιά του Σικάγο για το 8ωρο και 101 χρόνια μετά την καθιέρωση με νόμο του 8ωρου στην Ελλάδα, η κυβέρνηση της Ν.Δ ετοιμάζεται να το καταργήσει. Αποτελεί ιστορική πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους της πατρίδας μας  η κυβέρνηση να νομοθετεί το 10ωρο, να βάζει τα συνδικάτα στο γύψο και να προσπαθεί να επιβάλει σιγή νεκροταφείου.

 

Η φετινή Πρωτομαγιά θα γιορταστεί μέσα σε ιδιαίτερες συνθήκες για τους εργάτες όλου του κόσμου που σήμερα βιώνουν τα αποτελέσματα της νέας κρίσης που βαθαίνει, της πανδημίας που αφήνει καθημερινά χιλιάδες νεκρούς, αλλά και την ένταση και προετοιμασία νέων πολεμικών συγκρούσεων. Αποτέλεσμα αυτών των πολεμικών συγκρούσεων και των ιμπεριαλιστικών επιθέσεων είναι το ξερίζωμα και το αιματοκύλισμα των λαών, η δημιουργία προσφυγικών και μεταναστευτικών κυμάτων και ο εγκλωβισμός των ξεριζωμένων στα νησιά μας.

 

Τα κέρδη τους – Οι νεκροί μας!

Βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής! 

 

Η Κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας αντί να πάρει τα αναγκαία μέτρα προστασίας του λαού συνεχίζει με μεγαλύτερη ένταση την αντιλαϊκή – αντεργατική επίθεση της. Αν νομίζουν ότι οι εργαζόμενοι θα σιωπήσουν μπροστά σε αυτήν την επίθεση, στην τρομοκρατία και την καταστολή που προσπαθεί να επιβάλει η Κυβέρνηση είναι γελασμένοι! Η οργάνωση και ο αγώνας των εργαζομένων στην πράξη θα σπάσει τις συγκεκριμένες προσπάθειες της Κυβέρνησης!

Άξιος συμπαραστάτης της Κυβέρνησης για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ που θέλοντας να γιορτάσει την κατάργηση του 8ώρου αρνήθηκε επιδεικτικά την πρόταση εκατοντάδων σωματείων να γιορταστεί η Πρωτομαγιά αγωνιστικά, απεργιακά στις 6 Μάη και αντί αυτού επικύρωσε την απόφαση του Υπουργού για την Τρίτη του Πάσχα ως ακόμα μια αργία συνεχόμενη με τις αργίες των ημερών.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους του νησιού μας, τους φτωχούς αγρότες, τους επαγγελματοβιοτέχνες, την νεολαία να αγωνιστούμε για την προστασία της ζωής μας

και των δικαιωμάτων μας, ενάντια στους στόχους και τις επιθυμίες Κυβέρνησης και Ε.Ε. που συμπεριλαμβάνουν και τη μετατροπή του νησιού μας, με τη δημιουργία νέας δομής, σε απέραντη φυλακή ψυχών.

 

Για την οργάνωση της απεργίας καλούμε σε σύσκεψη σωματείων και εργαζομένων την Δευτέρα 26 Απρίλη στις 18.00 στο Πάρκο Χατζηδήμου.


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου