Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου για την ΝΑΤΟική Βάση στο Αιγαίο



Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου καταγγέλλει τα κυβερνητικά σχέδια για μετατροπή του Αιγαίου σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο κατά γειτονικών χωρών & λαών. Καμία εμπλοκή της χώρας μας στα φιλοπολεμικά σχέδια των ΗΠΑ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Όλοι αυτοί οι σχεδιασμοί δεν γίνονται για την ευημερία των λαών, δεν γίνονται για την προστασία των συνόρων από τυχών εχθρούς. Γίνονται για το μοίρασμα των αγορών, για τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους κάθε χώρας, όπως η ενέργεια & η μεταφορά τις, για την εκμετάλλευση τις εργατικής τάξης.
Αυτό είναι το ΝΑΤΟ:
60 χρόνια τώρα από την ίδρυση του, οι λαοί έχουνε ζήσει πολέμους, χούντες, βομβαρδισμούς, τρομοκρατία. Και όλα αυτά για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς τους.
Τι έχει να κερδίσει ο εργαζόμενος από την εμπλοκή της χώρας μας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς; Τίποτα! Μήπως είδε αυξήσεις στον μισθό του, στα δικαιώματα που έχει χάσει τα τελευταία 6 χρόνια;
 Την ίδια στιγμή που η ανεργία καλπάζει, που ο κάθε εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος, καλείτε να πληρώσει ΕΝΦΙΑ. Την ίδια στιγμή που προετοιμάζεται και ο ενιαίος ΦΠΑ στα νησιά μας. Που αντί για δουλειά με δικαιώματα, οι περισσότεροι εργάζονται με μισθούς πείνας στα πεντάμηνα, στα προγράμματα μαθητείας, και με την ΣΣΕ στα 751 να παραμένει προεκλογική υπόσχεση.
Οι ΝΑΤΟικές βάσεις, ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών ένα πράγμα εξυπηρετεί. Τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

ΚΑΜΙΑ ΝΑΤΟΪΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ
«ΓΗ & ΥΔΩΡ» ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

          Μαζικά και μαχητικά, όλοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, να αποτρέψουμε τους σχεδιασμούς τους.

Όλοι & Όλες στο Συλλαλητήριο του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, την Πέμπτη 18 Ιούνη στις 7:30 το απόγευμα στην Πλατεία Σαπφούς

Να απαιτήσουμε εδώ και τώρα:
  • Να αποσυρθεί τώρα η πρόταση για ΝΑΤΟϊκή βάση στο Ανατολικό Αιγαίο.
  • Απομάκρυνση όλων των ξένων στρατιωτικών βάσεων
  • Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε
  • Αποδέσμευση από τους πολεμοκάπηλους Ευρω-ατλαντικούς οργανισμούς.
  • Καμία συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε άλλες χώρες. Να επιστρέψουν άμεσα στη χώρα μας όλες οι στρατιωτικές μας δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου