Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΣΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 8.00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ


Το ίδιο βράδυ μετά το δημοψήφισμα, το ΟΧΙ και το ΝΑΙ προστέθηκαν και έγιναν συμφωνία πάση θυσία με την ΕΕ με την στήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και των κομμάτων ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ. Συμφωνία, μνημόνιο που φέρνει νέο μπαράζ αντιλαϊκών νομοθετημάτων. Μέτρα που θα προστεθούν πάνω σ' αυτά των 2 προηγούμενων μνημονίων. Για την εργατική τάξη προβλέπει σάρωμα σε ό,τι έχει απομείνει στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και μεγαλύτερη φοροληστεία στο λαϊκό εισόδημα.
Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η νέα συμφωνία, το νέο μνημόνιο, «πολλοί» ήταν εκείνοι που υποδέχτηκαν με ανακούφιση τα νέα, αφού ο στόχος που τόσο καιρό διατυμπάνιζαν για παραμονή στο ευρώ και στην Ε.Ε. πάση θυσία επετεύχθη. Όμως οι θυσίες αυτές, τα νέα μέτρα που θα παρθούν αφορούν και πλήττουν τη λαϊκή οικογένεια, την εργατική τάξη, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους αγρότες και τους μικροεπαγγελματοβιοτέχνες. Ο λαός για άλλη μια φορά θα ματώσει για τα κέρδη των μονοπωλίων, του κεφαλαίου. Τον εργαζόμενο δεν τον ενδιαφέρει ποιος τελικά θα υλοποιήσει τα νέα αυτά μέτρα αλλά ποιος θα τα πληρώσει για άλλη μια φορά.
Καλούμε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να μην εγκρίνει τη νέα συμφωνία, να πει όχι στο νέο βάρβαρο 3ο μνημόνιο και στα νέα σκληρά μέτρα και να τα ακυρώσει με τους αγώνες της. Έχουμε τη δύναμη να γυρίσουμε την πλάτη σε μνημόνια και αφεντικά και τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα ανακούφισης και ανάκτηση απωλειών. Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα έχουν πείρα τώρα. Πείρα που πρέπει να αξιοποιήσουν για την ανάπτυξη αγώνων, για την έκφραση αλληλεγγύης, για να αναδείξουν και να κατανοήσουν τον ρόλο της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων, να διεκδικήσουν μια κοινωνία όπου δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Το κοινό ανακοινωθέν στη σύνοδο κορυφής των κρατών της Ευρωζώνης υποδεικνύει το κοινό μέτωπο που έχουν ενάντια στην εργατική τάξη και τους λαούς της Ευρώπης. Σ’ αυτή την ενιαία επίθεση , ενιαία πρέπει να απαντήσουμε με αγώνες, ταξική αλληλεγγύη και ενίσχυση του ταξικού κινήματος με σκοπό την ανάκτηση των απωλειών που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου