Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Συλλαλητήριο ενάντια στην δημιουργία ΝΑΤΟικής βάσης στο Αιγαίο



Όλοι & Όλες στο Συλλαλητήριο του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου την Πέμπτη 18 Ιούνη στις 7:30 το απόγευμα στην Πλατεία Σαπφούς
Εδώ και 66 χρόνια που δημιουργήθηκε και υπάρχει ο ιμπεριαλιστικός μηχανισμός του ΝΑΤΟ, η ανθρωπότητα έχει βιώσει χούντες, πολέμους και τρομοκρατία. Αυτός ήταν και είναι ο ρόλος ενός τέτοιου μηχανισμού που στόχο έχει την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας, εξάλλου από αυτούς δημιουργήθηκε, και την καταστολή και το αιματοκύλισμα των λαών. Οι κυβερνήσεις της χώρας μας, άξιοι υποστηρικτές του κεφαλαίου τόσα χρόνια όχι μόνο δεν εναντιώθηκαν στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, όχι μόνο δεν ήταν απλοί θεατές σε όλους τους πολέμους που έγιναν κοντά ή μακριά από τη «γειτονιά μας», αλλά είχε και ενεργή συμμετοχή, αφού και στρατό έστειλε έξω από τα σύνορα, αλλά και βάσεις παραχώρησε προκειμένου να διευκολυνθούν οι μακελάρηδες των λαών, προκειμένου να αποκτήσουν οι Αμερικανοί, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ τα δικά τους ορμητήρια.
             Σ’ αυτή τη ρότα, την ίδια πετυχημένη συνταγή προάσπισης των κερδών των μονοπωλίων και του ανοίγματος νέων αγορών, συνεχίζει και η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπου δίνοντας τα διαπιστευτήρια στους Αμερικανούς, ο υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος ανακοίνωσε τη δημιουργία Νατοϊκής Βάσης σε νησί του Ανατολικού Αιγαίου σύμφωνα με το πάγιο αίτημα των ΗΠΑ για εγκατάσταση βάσης μη επανδρωμένων κατασκοπευτικών αεροσκαφών. Ουδεμία σημασία δεν πρέπει να έχει για το λαό, για τους εργαζόμενους αν η βάση θα είναι στη Ρόδο, στην Ικαρία ή στην Κάρπαθο που είναι και το πιθανότερο. Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι ότι η Κυβέρνηση προχωρά με γοργούς ρυθμούς στην περαιτέρω εμπλοκή της χώρας μας στα φιλοπόλεμα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής και της Αφρικής. Στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και των «τζιχαντιστών» αλλά και στη δήθεν «προστασία των χριστιανικών πληθυσμών» η κυβέρνηση δίνει γη, θάλασσα και ουρανό στους ιμπεριαλιστές και επιτρέπει να γίνει το Αιγαίο πεδίο μάχης, αφού με τη νέα βάση του ΝΑΤΟ δημιουργείται ένα «τόξο» από Κύπρο – Σούδα και Κάρπαθο από όπου θα μπορούν να ελέγχουν τα πάντα, αλλά και να δημιουργήσουν μια νέα «πύλη εισόδου» στην περιοχή σύμφωνα με τα αντικρουόμενα μονοπωλιακά τους συμφέροντα.
ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΒΑΣΗΣ.
ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΛΑΡΗΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.
Η ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

Απαιτούμε – διεκδικούμε εδώ και τώρα :
·                     Να αποσυρθεί τώρα η πρόταση για ΝΑΤΟϊκή βάση στο Ανατολικό Αιγαίο.
·                     Απομάκρυνση όλων των ξένων στρατιωτικών βάσεων.
·               Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.
·                     Αποδέσμευση από τους πολεμοκάπηλους Ευρω-ατλαντικούς οργανισμούς.
·                     Καμία συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε άλλες χώρες. Να επιστρέψουν άμεσα στη χώρα μας όλες οι στρατιωτικές μας δυνάμεις.
·                      
Καμία Ανοχή στα νέα μέτρα της κυβέρνησης.
Ούτε γη Ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.
Καμιά Βάση του ΝΑΤΟ στο ΑΙΓΑΙΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου