Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

Δαβάκη & Βαλαωρίτου γωνία                                                  τηλ:22510-22734 

                                                              email: s.episitismoulesvou@gmail.com

 

                  26 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

 Συναδέλφισσα, συνάδελφε

 

        Έχοντας φτάσει 9 μήνες από το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να στοχεύει στο χτύπημα κάθε εργατικού και συνδικαλιστικού δικαιώματος. Σε μια τέτοια κρίσιμη εποχή, δεν διστάζει να φέρει σε συζήτηση και ψήφιση το αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα που θεσπίζει την 10ωρη εργασία  με απλήρωτες υπερωρίες , που υποτίθεται θα εξοφλούνται αργότερα με κάποια μείωση ωρών ή κάποιων ρεπό και επιπλέον χτυπήματα στην συνδικαλιστική δράση και στην απεργία.

         Επιλέγει αντί να θωρακίσει το σύστημα υγείας που έχει «γονατίσει» από τις πάμπολλες ελλείψεις σε προσωπικό και δομές, να δίνει δώρα εκατομμυρίων σε επιχειρηματικούς ομίλους στο χώρο της υγείας και σε καναλάρχες. Αντί να εξασφαλίζει μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς για τους εργαζομένους με μαζικά τεστ, τους καθιστά κύριους χώρους μετάδοσης του ιού.

       Αλλά ως εδώ! Οι εργαζόμενοι πλάι με το σωματείο τους και το Εργατικό Κέντρο μπορούν να βάλουν  τέλος στα αντεργατικά σχέδια και στον αυταρχισμό της κυβέρνησης. Τώρα είναι η ώρα για μαζικό αγώνα και πάλη ενάντια σε αυτούς που μας θέλουν φιμωμένους κάτω από την μάσκα. Στις 26 Νοέμβρη καλούμε σε κλιμάκωση του αγώνα μας με απεργία! Με οργάνωση στο σωματείο και συλλογική διεκδίκηση θα έχουν αποτέλεσμα οι αγώνες μας.

 

Διεκδικούμε:

·         Εισόδημα για όλους. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επιδότηση όλων των εργαζομένων που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής.

·         Κατάργηση των αντεργατικών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που επιβλήθηκαν εν μέσω πανδημίας και προστέθηκαν τους μνημονιακούς νόμους.

·         Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και όλου του λαού με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Διενέργεια δωρεάν τεστ στους εργαζόμενους, άδειες με αποδοχές σε ευπαθείς ομάδες και σε θετικά κρούσματα.

·         Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και καμία κατάσχεση λαϊκού εισοδήματος.

·         Καμιά διακοπή παροχής ρεύματος και νερού στα λαϊκά νοικοκυριά.

·         Όχι στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ, επαναφορά του στα νησιά που αυξήθηκε

·         Άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και του Βοστάνειου Νοσοκομείου με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε συσπείρωση με το σωματείο

Ώρες επικοινωνίας με το σωματείο: Δευτέρα-Παρασκευή 8.30 με 14.30 και κάθε Πέμπτη 18.00 με 20.00

                                                                           Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου