Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Οι αγώνες δε μπαίνουν στο γύψο






Δεν μας έφτανε η προσπάθεια της συγκυβέρνησης Σύριζα – ΑΝΕΛ, για την ολική απαγόρευση των απεργιών, ήρθε η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ για να βάλει την οριστική ταφόπλακα στην λειτουργία των σωματείων και όποιας μορφής αγώνα μπορεί να κάνει ο εργαζόμενος για να διεκδικήσει το δίκιο του.

Δεν θα τους περάσει.
Ο διακαής πόθος των αφεντικών, της ΕΕ και του ΣΕΒ, για να έχουν τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους στο γύψο, να περνάνε ότι νόμους θέλουν που θα περιορίζουν τα δικαιώματά τους, να ρίχνουν τους μισθούς και τις συντάξεις αναλόγως τις ορέξεις τους, δεν θα τους περάσει.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα έχει πείρα και οποιαδήποτε προσπάθεια να μπει φίμωτρο στην φωνή και στους αγώνες μας θα ματαιωθεί στην πράξη.

Δεν χρειάζεται ‘άδεια’ ο εργαζόμενος να αγωνιστεί για να μην πάρει η τράπεζα το σπίτι του, δεν χρειάζεται άδεια όταν με την κατρακύλα των μισθών δεν του φτάνει τα ταΐσει την οικογένειά του.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους του νησιού μας να υψώσουμε τοίχος αντίστασης σε οποιαδήποτε προσπάθεια καθυπόταξης των αγώνων μας. Με αγώνες, απεργίες, διαδηλώσεις υπήρξαν μία σειρά κατακτήσεις για την εργατική τάξη που σιγά σιγά στην περίοδο της κρίσης μας τις παίρνουν πίσω. Με αγώνες θα τις ξανά κερδίσουμε.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου