Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Συλλαλητήριο για την Υγεία και το Προσφυγικό


Η διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Σάμου και του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου Σάμου για Παναιγαιακή Μέρα Δράσης την Τρίτη 15 Οκτώβρη για την  Υγεία και το Προσφυγικό καλεί τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τους φορείς του νησιού μας να συμμετέχουν στην κινητοποίηση – πικετοφορία την Τρίτη 15 Οκτώβρη στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς.

Το ζήτημα της Υγείας είναι βασικό για τους εργαζόμενους και το λαό γιατί αφορά τη ίδια τη ζωή του. Σε όλα τα νησιά οι ελλείψεις στις δημόσιας δομές υγείας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ΕΚΑΒ κλπ) είναι τεράστιες. Το προσφυγικό σε Λέσβο, Σάμο, Κω, Λέρο και Χίο τις αναδεικνύει ακόμη περισσότερο αφού οι ανάγκες για πρόληψη, περίθαλψη και θεραπεία είναι ακόμη μεγαλύτερες λόγω του εγκλωβισμού αυτών των ανθρώπων στα hot spots σε άθλιες συνθήκες.

       Διεκδικούμε Δημόσια και Δωρεάν Υγεία. Άμεση και πλήρη στελέχωση όλων των μονάδων υγείας των νησιών μας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδοχή. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Επαρκής χρηματοδότηση από το κράτος για να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες του λαού. Να σταματήσει η εγκληματική πολιτική στην Υγεία.

       Εκφράζουμε αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες. Απαιτούμε άμεσο απεγκλωβισμό τους από τα νησιά και τη χώρα, να κλείσουν τα hotspots, να μη δημιουργηθούν πουθενά άλλα, μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα σε κέντρα φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες, εκεί να γίνονται τα αιτήματα τους και άμεσα να μεταφέρονται με ασφάλεια σε όποια χώρα επιθυμούν, να καταργηθεί η συμφωνία Ελλάδας-Ε.Ε.-Τουρκίας, να σταματήσει η καταστολή και ο διπλός εγκλωβισμός τους. Να αποζημιωθούν όσοι έχουν υποστεί ζημιές.

Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στην πολιτική που γεννά  φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά.

                                                                                                   Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου