Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Για τα γεγονότα στη Μόρια




Η ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα δεν έχει τελειωμό!


Τα χθεσινά επεισόδια στο Hot Spot της Μόριας, που είχαν ως αποτέλεσμα το θλιβερό γεγονός του θανάτου μιας γυναίκας και ενός μωρού, είναι μια ακόμη τραγική συνέπεια της βαρβαρότητας που βιώνουν πρόσφυγες και μετανάστες.


Ο ξεριζωμός των λαών από τις χώρες τους, τα κύματα προσφύγων και μεταναστών, ο εγκλωβισμός κάτω από άθλιες συνθήκες στα νησιά του Αιγαίου, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα γενικότερα, είναι αποτελέσματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, της πολιτικής του κεφαλαίου, που ματώνει τους λαούς. Τεράστια είναι και η ευθύνη της Κυβέρνησης ΝΔ αλλά και αυτής του ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζουν και υλοποιούν στο ακέραιο την απάνθρωπη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας που εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες.


Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην εξοικειωθούν με τις εικόνες απανθρακωμένων παιδιών, να αγωνιστούν με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο χωρίς ιμπεριαλιστικούς πολέμους, φτώχεια και εκμετάλλευση. Να διεκδικήσουν να κλείσουν τώρα όλα τα Hot Spots. Μεταφορά προσφύγων και μεταναστών σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα όπου θα εξετάζονται τα αιτήματα τους και θα πηγαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου