Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Ανακοίνωση για την μη καταβολή δώρου Χριστουγέννων



Η Διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου καταδικάζει τις απαράδεκτες και εκδικητικές τακτικές που έπραξε ο υπεύθυνος σε επιχείριση επισιτισμού στην πόλη μας, και ήρθε στο φώς της δημοσιότητας.

Τις εορταστικές αυτές ημέρες, οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό αλλά και στο εμπόριο, δουλεύουν εξαντλητικά ωράρια, συνεχιζόμενες ημέρες εργασίας πέρας της εβδομάδας, υπερεργασία κτλ. και ενώ οι επιχειρήσεις βλέπουν αυξήσεις στον τζίρο τους, ζητάνε από τους εργαζόμενους να δουλεύουν "μαύρα", αδήλωτη εργασία, και το κερασάκι στην τούρτα: την επιστροφή του δώρου Χριστουγέννων, αφού πρώτα το έχουν καταθέσει στον λογαριασμό του εργαζόμενου, επειδή η μη καταβολή είναι ποινικό αδίκημα. Το δώρο, και όλα τα επιδόματα των εργαζομένων, είναι κρατήσεις απο τον μισθό τους, χρήματα που δικαιούμαστε και τα πληρώνουμε στις εισφορές μας. Κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να δεχτεί να δουλεύει ανασφάλιστος, κανείς να μην κάνει βήμα πίσω απο τα νόμιμα δικαιώματά του!


Καλούμε όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους να δυναμώσουν τα σωματεία τους. Μέσα από την συλλογική μας δράση να διεκδικήσουμε:
Υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης – κανείς κάτω από 751€
Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας μέσα στους χώρους δουλειάς
Πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους – 5μερο-8ωρο
Δώρο Χριστουγέννων για όλους τους εργαζόμενους σύμφωνα με αυτά που έχουν δουλέψει
Επίδομα ανεργίας για όλους τους συναδέλφους που δουλεύουν σεζόν για όσο μένουν χωρίς δουλειά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου