Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Αντιμπεριαλιστικό Διήμερο

Α
Αγαπητοί συνάδελφοι,

δεν έχει μείνει, πλέον, καμία αμφιβολία πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπλέκει τη χώρα όλα και πιο βαθιά σε αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, συμμετέχει ενεργά σε 13 νατοϊκές επεμβάσεις από τα Βαλκάνια ως το κέρας της Αφρικής, σχεδιάζει την επέκταση των νατοϊκών βάσεων στη χώρα, πρώτα και κύρια της Σούδας. Το ΝΑΤΟ αποδείχθηκε, πολύ καθαρά, πως δεν είναι παράγοντας σταθερότητας όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Δεν είναι τυχαίο, πως με την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, πολλαπλασιάστηκαν οι προκλήσεις της τούρκικης αστικής τάξης, με αύξηση του κινδύνου για θερμό επεισόδιο. Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα και δικαιώματα, είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών.
Καμιά εμπιστοσύνη δεν πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι των νησιών μας στη συγκυβέρνηση και στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, που συμμετέχουν αμφότεροι με την τουρκική κυβέρνηση. Ο τρόπος που χειρίστηκαν το ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού, δείχνει ξεκάθαρα ποια συμφέροντα εξυπηρετούν με την πολιτική που εφαρμόζουν.
Ο ξεριζωμός των λαών από τις χώρες τους, τα κύματα προσφύγων και μεταναστών, ο εγκλωβισμός κάτω από άθλιες συνθήκες στα νησιά του Αιγαίου, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα γενικότερα, είναι αποτελέσματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, της πολιτικής του κεφαλαίου, που ματώνει τους λαούς.
Έχουμε πλέον πειστεί πως μοναδικός στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η ανάκτηση υψηλών και σταθερών ρυθμών ανάπτυξης, που κύριο στόχο έχουν την παραπέρα κερδοφορία για το κεφάλαιο. Για αυτό και εντείνει στο έπακρο την εκμετάλλευση, μέσα από την ισοπέδωση μισθών και δικαιωμάτων των εργαζομένων, μέσα από την φτωχοποίηση μεγάλων τμημάτων του λαού. Η πιο πρόσφατη απόδειξη για αυτό είναι η νέα επίθεση που εξαπολύει, τα νέα μνημόνια, που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ και τα ψήφισε στη Βουλή. Τα νέα αντιλαϊκά μέτρα έρχονται να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα βάρβαρα μέτρα, κλιμακώνοντας έτσι την αντιλαϊκή επίθεση.
Για τον ίδιο ακριβώς στόχο βαθαίνει και την εμπλοκή της χώρας μας στα σχέδια και στους ανταγωνισμούς των ισχυρών ιμπεριαλιστικών κέντρων στην περιοχή μας, αλλά και σε άλλες περιοχές στον πλανήτη. Η κερδοφορία των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, η αναβάθμιση του περιφερειακού ρόλου της ελληνικής αστικής τάξης στην περιοχή, οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και οι ανταγωνισμοί που οξύνονται με στόχο την επικράτηση έναντι της αστικής τάξης των χωρών της ευρύτερης περιοχής, είναι ουσιαστικά οι στόχοι της κυβέρνησης και αυτός είναι και ο λόγος που συμμετέχει με κάθε στρατιωτικό μέσο και υποδομές στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή.
Όπως ακριβώς οι κυβερνώντες κάνουν τα πάντα για να αποσπάσουν τη συναίνεση των ελλήνων εργαζομένων στην αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων, των ματωμένων πλεονασμάτων, της υπηρέτησης της καπιταλιστικής ανάπτυξης, έτσι ακριβώς επιχειρούν να αποσπάσουν και την έγκρισή τους ή έστω την ανοχή τους για την βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Όπως ακριβώς ζητούν από τους εργαζόμενους να χύνουν τον ιδρώτα τους για τα υπερκέρδη των μονοπωλίων, έτσι ακριβώς είναι έτοιμοι να τους ζητήσουν να χύσουν και το αίμα τους για τα ίδια συμφέροντα, που τώρα υπερασπίζονται με την ιμπεριαλιστική τους ειρήνη. Εδώ και καιρό η κατάσταση στην περιοχή μας, στο Αιγαίο, μυρίζει μπαρούτι. Πρέπει τώρα οι εργαζόμενοι, ο λαός των νησιών μας, να τους κάνουν ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται να ματώσουμε για τα κέρδη τους, δεν πρόκειται να γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους, δεν πρόκειται να μείνουμε άπραγοι, θεατές στη σφαγή μας. Μαζί με τους εργαζόμενους της Τουρκίας, αλλά και όλων των υπόλοιπων χωρών, απομονώνοντας Χρυσαυγίτικες και άλλες εθνικιστικές – ρατσιστικές φωνές που θέλουν τους λαούς διαιρεμένους, να αγωνιστούμε με όπλο την αλληλεγγύη, για να αποτρέψουμε τα εγκληματικά τους σχέδια, να αγωνιστούμε για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά.
Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, καλεί όλα τα εργατικά κέντρα του Αιγαίου να πάρουμε την πρωτοβουλία, σε συνεργασία με την ΕΕΔΥΕ, τις τοπικές Επιτροπές Ειρήνης, τους αγροτικούς συλλόγους, τους συλλόγους και σωματεία επαγγελματοβιοτεχνών, καθώς και τους μαζικούς φορείς του γυναικείου κινήματος  και της νεολαίας, να διοργανώσουμε ταυτόχρονα αντιπολεμικό – αντιμπεριαλιστικό διήμερο σε όλα τα νησιά του Αιγαίου. Το διήμερο να διεξαχθεί 1 - 2 Ιούλη, με εκδηλώσεις και μορφές, που θα αποφασίσει κάθε εργατικό κέντρο στο πρόγραμμά του.
Στα πλαίσια αυτά, το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο θα πραγματοποιήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το εργατικό Φεστιβάλ στη Μυτιλήνη, με τις παρακάτω θέσεις :

·                     Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
·                     Καμία αλλαγή συνόρων.
·                     Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή στις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών.
·                     Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας.
·                     Όχι στους εξοπλισμούς που ικανοποιούν τις ΝΑΤΟϊκές ανάγκες.
·                     Να μην επιτρέψουμε τα λιμάνια μας, τα αεροδρόμια μας να γίνουν ορμητήρια των φονιάδων των λαών.
·                     Κοινή πάλη των εργαζομένων Ελλάδας και Τουρκίας, όλων των εργαζομένων ενάντια στον κοινό εχθρό, ενάντια στους εκμεταλλευτές, στον ιμπεριαλισμό.
·                     Να μην επιτρέψουμε το Αιγαίο να γίνει θάλασσα νεκρών.
Η Διοίκηση του ΠΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου