Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Παρέμβαση στον ΕΟΠΥΥ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παράσταση διαμαρτυρίας με διεκδίκηση και απαίτηση να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια των ανασφάλιστων, των ανέργων και όσων δεν μπόρεσαν το προηγούμενο διάστημα να μαζέψουν τα απαραίτητα ένσημα ώστε να έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 7 Απρίλη, στις 10 το πρωί, από το Εργατικό Κέντρο, την Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ  και τα ταξικά σωματεία,  στον ΕΟΠΥΥ στην Μυτιλήνη.
        Έγινε παρέμβαση στον διευθυντή του ΕΟΠΥΥ, όπου απαιτήθηκε η άμεση σφράγιση όλων των βιβλιαρίων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Τονίστηκε δε, η κατάσταση που επικρατεί με τους χιλιάδες ανέργους που δεν έχουν καμία πρόσβαση σε παροχές Υγείας και περίθαλψης.
        Οι άμεσες λύσεις που απαιτεί η εργατική τάξη, δεν περιλαμβάνονται σε μέτρα και νομοσχέδια που δίνουν στους φαρμακοβιομήχανους νέα προνόμια, δεν περιλαμβάνονται ούτε στις 4500 προσλήψεις στον χώρο τις Υγείας που είχε εξαγγείλει και η προηγούμενη συγκυβέρνηση, την ώρα που οι ανάγκες σε ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό είναι τεράστιες. Άμεση λύση επίσης δεν αποτελεί και από μόνη της η κατάργηση των χαρατσιών στα νοσοκομεία, αφού οι ιδιώτες μαίνονται και εκμεταλλεύονται τον χώρο τις Υγείας, με αποτέλεσμα το κόστος τις Υγείας παραμένει δυσβάσταχτο για τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες.
        Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, καλεί όλους τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους του νησιού, να διεκδικήσουμε και να παλέψουμε για ένα σύστημα Υγείας, που δεν θα έχει κριτήριο το κέρδος, για ένα σύστημα που πρόσβαση θα έχουν όλοι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις,  για ένα σύστημα Υγείας που θα καλύπτει όλους μας σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας.


ΤΟ ΔΣ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου