Τρίτη 28 Απριλίου 2020



ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ




Παρεμβάσεις σε εργασιακούς χώρους πραγματοποιεί το Εργατικό Κέντρο Λέσβου και σωματεία της δύναμης του στα πλαίσια της σημερινής δράσης στους χώρους δουλειάς ενημερώνοντας τους εργαζόμενους και απευθύνοντας κάλεσμα να μην δεχτούμε να πληρώσουμε ξανά την κρίση τους, να μην υποστείλουμε τις διεκδικήσεις μας και να μην παραδώσουμε τα δικαιώματα μας, τη ζωή μας.



Από το πρωί μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και μέλη σωματείων παραβρέθηκαν στο ΚΥΤ της Μόριας όπου εκτός της ενημέρωσης στους εργαζόμενους, απαίτησαν και την επαναπρόσληψη των εργαζομένων στην Υπηρεσία Ασύλου.

Για άλλη μια φορά προβλήθηκε ότι μόνη λύση και για την προστασία από την πανδημία είναι ο άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών.



Παρέμβαση πραγματοποιήθηκε και με το σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων στα Super Market της Μυτιλήνης και της Καλλονής καθώς και στις εταιρείες ταχυμεταφορών.



Στους χώρους εστίασης και στους εργαζόμενους του κλάδου στη Μυτιλήνη πραγματοποιούνται από το πρωί εξορμήσεις μαζί με το σωματείο Επισιτισμού – Τουρισμού Λέσβου.



Οι δράσεις και οι παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς θα συνεχιστούν όλη την ημέρα με σκοπό το μήνυμα ότι τα δικαιώματα μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα, ότι πληρώσαμε πολλά και δεν θα πληρώσουμε ξανά, να φτάσει σε όλους τους εργαζόμενους.



Δίνουμε αγωνιστική απάντηση με τις συλλογικές μας διαδικασίες και τα συνδικάτα μας, με την πανεργατική απεργία την 1η Μάη, στους επιχειρηματικούς ομίλους, στην κυβέρνηση και στο υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό που θέλουν να μας έχουν και μετά την πανδημία σκλάβους και με δουλειά από το πρωί ως το βράδυ όπου, όπως θέλουν και όσο θέλουν για να μας δίνουν ορισμένα ψίχουλα.



Τιμάμε την φετινή Εργατική Πρωτομαγιά και τους χιλιάδες νεκρούς εργάτες που έπεσαν στην ανειρήνευτη πάλη με τους εκμεταλλευτές μας.

Συνεχίζουμε να μένουμε δυνατοί στον αγώνα ενάντια στην ΕΕ και το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα.

1η Μάη 2020. Απεργία

Να μην πληρώσει ξανά ο λαός - Ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου