Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

28 Απρίλη πανελλαδική ημέρα δράσης για τα εργασιακά δικαιώματα

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
Δαβάκη και Βαλαωρίτου Γωνία                                                                        τηλ: 22510-22734
81100 Μυτιλήνη                                                                                               e-mail: eiylesvou@gmail.com
                                                
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Το ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου καλεί τις νέες και τους νέους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους να βάλουμε φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης και να σταθούμε εμπόδιο για να μην πληρώσουμε τα σπασμένα μιας ακόμα κρίσης. Η κυβέρνηση με αφορμή τον κορονοϊό έδωσε το πράσινο φως στην μεγαλοεργοδοσία  να ξεσαλώσει καταπατώντας εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων. Η επόμενη μέρα διαφαίνεται ζοφερή, ανεργία, κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης, χτύπημα της κοινωνικής ασφάλισης, διάλυση συλλογικών συμβάσεων εργασίας, μειώσεις μισθών και ωράριο λάστιχο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε συνθήκες καπιταλιστικής ανάπτυξης ή κρίσης ο λαός είναι αυτός που πάντα καλείται να βάλει πλάτη και να θυσιάσει όνειρα ,ελπίδες και ποιότητα ζωής.


Για αυτό και εμείς δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνουμε ξανά τα θύματα των κρίσεων τους. Συμμετέχουμε στην πανελλαδική ημέρα δράσης για τα εργασιακά δικαιώματα στις 28 Απρίλη.

Διεκδικούμε και απαιτούμε:



ü Ακύρωση όλων των απολύσεων που έγιναν από 1 Μάρτη.

ü Άμεση καταβολή του δώρου Πάσχα.

ü Καμία αρνητική μεταβολή στις συμβάσεις, στα ωράρια, στις εργασιακές σχέσεις.

ü Επίδομα ανεργίας και μέτρα προστασίας των μακροχρόνια ανέργων

ü Κλαδική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις, σταθερή δουλειά και δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους και εργαζόμενες του κλάδου.

ü Καμία ανοχή στον περιορισμό των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών.

ü Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών Εργασίας στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και τεχνικών Ασφάλειας στο Δημόσιο, και εντατικοί έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας.

ü Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό, δημιουργία νέων ΜΕΘ που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες.

ü Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

ü Καθολικό δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, καμμιά επιχειρηματική δραστηριότητα, σύνταξη με 30 χρόνια δουλειάς και ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης τα 60 χρόνια για τους άνδρες και τα 55 χρόνια για τις γυναίκες.

ü Απαλλαγή για τους εργαζόμενους που έχουν πληγεί από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού.

ü Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους προς Δημόσιο, τράπεζες, κατάργηση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και κατασχέσεων



ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου