Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Έγκλημα διαρκείας στο Hot Spot της Μόριας



Η πολιτική της Κυβέρνησης στο Προσφυγικό – Μεταναστευτικό έχει αποδειχθεί παραπάνω και από επικίνδυνη. Ο τραγικός θάνατος των 3 μεταναστών αλλά και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και μετανάστες με κίνδυνο την υγεία τους αναδεικνύουν με το χειρότερο τρόπο τις τεράστιες ευθύνες που έχουν η ΕΕ και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Τα κροκοδείλια δάκρυα, οι βαρύγδουπες δηλώσεις που γίνονται κατά καιρούς και η δήθεν «πολιτική αλληλεγγύης» δεν μπορούν να κρύψουν τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν στο Hot Spot στη Μόρια και σε άλλα κέντρα κράτησης ανά την Ελλάδα. Δεν μπορούν οι δηλώσεις και οι υποσχέσεις της κυβέρνησης δια στόματος του Υπουργού κ. Μουζάλα να ξεγράψουν το έγκλημα που διαπράττεται. Δεν γίνεται για άλλη μια φορά οι ευθύνες να γίνονται μπαλάκι. Σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας χάθηκαν τρεις ανθρώπινες ζωές. Αυτοί που κατάφεραν να γλυτώσουν από τη φρίκη του πολέμου, αυτοί που κατάφεραν να περάσουν το Αιγαίο σώοι και αβλαβής, αυτοί σήμερα ουσιαστικά δολοφονούνται από τις πολιτικές των ιμπεριαλιστών που γεννάν τη προσφυγιά, τα μεταναστευτικά κύματα.  
Όσο οι συνθήκες διαβίωσης παραμένουν ακατάλληλες, όσο δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα, όσο το κρύο και οι άσχημες καιρικές συνθήκες θα επιβαρύνουν την κατάσταση τόσο θα είμαστε αντιμέτωποι με νέα εγκλήματα, με θύματα τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Το Εργατικό Κέντρο Λέσβου και τα ταξικά σωματεία, είχαν έγκαιρα αναδείξει τα προβλήματα που επικρατούν και τις ευθύνες που έχει η Κυβέρνηση, εκφράζοντας και τον φόβο ότι θα θρηνήσουμε θύματα.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην εξοικειωθούν με αυτές τις εικόνες, να συνεχίσουν να δείχνουν την αλληλεγγύη τους, απαιτώντας να διαμορφωθεί με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, χωρίς παρέμβαση των ΜΚΟ, ανοιχτή δομή προσωρινής φιλοξενίας, που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις υγιεινής, ασφάλειας, αξιοπρεπούς διαβίωσης και εκπαίδευσης όλων των παιδιών των μεταναστών και προσφύγων.
                 Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν και να αγωνιστούν ενάντια στις πολιτικές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και της ΕΕ που εγκλωβίζουν τους μετανάστες, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που ματοκυλίζουν και ξεκληρίζουν τους λαούς.





                                                                                                    Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου