Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο τραγικός θάνατος που βρήκε την Τρίτη 24 Γενάρη τον μετανάστη στο Hot Spot της Μόριας, αναδεικνύει για άλλη μια φορά τις άθλιες συνθήκες στις οποίες διαμένουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, τις φοβερές ελλείψεις που υπάρχουν, αλλά κυριότερα τις τεράστιες ευθύνες που έχει η Κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού με τις πολιτικές που εφαρμόζουν εγκλωβίζουν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές σε ακατάλληλους χώρους με σοβαρό κίνδυνο για την υγεία τους και την ίδια τους τη ζωή.
Το Εργατικό Κέντρο Λέσβου και τα ταξικά σωματεία, είχαν έγκαιρα αναδείξει τα προβλήματα που επικρατούν και τις ευθύνες που έχει η Κυβέρνηση, εκφράζοντας και τον φόβο ότι θα θρηνήσουμε θύματα. Η κακοκαιρία του προηγούμενου διαστήματος επιδείνωσε σε μεγάλο βαθμό την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση που επικρατεί για το μεγαλύτερο κομμάτι των μεταναστών και προσφύγων στο χώρο του Hot Spot. Οι άσχημες συνθήκες γίνονται όλο και χειρότερες και υπάρχουν μεγάλες ανησυχίες, και με την νέα επιδείνωση του καιρού, για την υγεία και την ζωή των ανθρώπων αυτών. 
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην εξοικειωθούν με αυτές τις εικόνες, να συνεχίσουν να δείχνουν την αλληλεγγύη τους, απαιτώντας να διαμορφωθεί με ευθύνη του κράτους ανοιχτή δομή προσωρινής φιλοξενίας, που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις υγιεινής, ασφάλειας, αξιοπρεπούς διαβίωσης και εκπαίδευσης όλων των παιδιών των μεταναστών και προσφύγων.





                                                   Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Π.Ε.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου