Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Πορεία Αλληλεγγύης


  Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 15 Απρίλη, η πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες απο το Εργατικό Κέντρο Λέσβου.
  Η κινητοποίηση ξεκίνησε από την Παναγιούδα, όπου είχε οριστεί η προσυγκέντρωση, ενώ στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία, μέχρι την Μόρια και την πύλη του κέντρου κράτησης προσφύγων και μεταναστών.
  Στη συγκέντρωση μίλησε ο Θ. Ασλανίδης πρόεδρος του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου, ο οποίος αναφέρθηκε στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή που είναι η γενεσιουργός αιτία του προσφυγικού - μεταναστευτικού ρεύματος, αλλά και στην ανάγκη ενδυνάμωσης της γνήσιας αλληλεγγύης προς του πρόσφυγες και τους μετανάστες που παραμένουν και θα παραμείνουν εγκλωβισμένοι στην Λέσβο και ολόκληρη την χώρα, ως αποτέλεσμα της συμφωνίας Τουρκίας - ΕΕ.
  Στην κινητοποίηση συμμετείχαν o Σύλλογος προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης (μέλος της ΟΓΕ), ο Σύλλογός Συνταξιούχων ΙΚΑ, η ΕΛΜΕ Λέσβου, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου, η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων - Ελαστικά Εργαζομένων στην εκπαίδευση, η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου.
  Στη Μόρια, οι διαδηλωτές, μοίρασαν στους μετανάστες, την μεταφρασμένη ανακοίνωση του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου, κυριολεκτικά μέσα από τα συρματοπλέγματα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου