Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ




ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ – ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ
 ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Συνάδελφοι,
Η μαζική, μαχητική πανελλαδική απεργία στις 4 Φλεβάρη, έδειξε τη δύναμη που έχουν ενωμένοι οι εργάτες, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Έδειξε σε όλη την Ελλάδα, σε όλες τις πόλεις, σε όλα τα χωριά, ότι χωρίς εμάς, γρανάζι δεν γυρνά. Ότι αρκετά πληρώσαμε μέσα στη κρίση, ότι η αντεργατική – αντιλαϊκή λαίλαπα, ο κατήφορος στους μισθούς, στις συντάξεις, η ταφόπλακα που ετοιμάζουν στην κοινωνική ασφάλιση, ΔΕΝ θα περάσουν.
        Η κοινωνική ασφάλιση, το 8ωρο, η Κυριακάτικη αργία και τόσα άλλα δικαιώματα, είναι κεκτημένα από τους αγώνες των εργαζομένων, δεν μας χαρίστηκαν από κανέναν. Με αγώνες κερδήθηκαν, με αγώνες θα τα κρατήσουμε!

ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ – ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ

Δεν είμαστε μόνοι μας, στο πλευρό τις φτωχομεσαίας αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων, των ανέργων και όλων των λαϊκών στρωμάτων, να παλέψουμε να αντιστρέψουμε τον αντεργατικό – αντιλαϊκό κατήφορο. Τα μνημόνια δεν είναι δικιά μας επιλογή, είναι επιλογή των μονοπωλίων και του κεφαλαίου. Αυτών που έχουν στα χέρια τους την οικονομία και ζητάνε από μας να ματώσουμε για αυτούς. Που μας θέλουν να δουλεύουμε ως τα βαθιά γεράματα με μισθούς 300-400 ευρώ, με συντάξεις πείνας, χωρίς παροχές Υγείας. Που αυτή η πολιτική του κεφαλαίου, οδηγεί τους νέους στην ανεργία, στην ανασφάλιστη εργασία, που ξεκληρίζει την αγροτιά, που βάζει λουκέτο στους ελευθεροεπαγγελματίες.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας προετοιμαζόμαστε και  απαντάμε με 48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 
αν τολμήσει η κυβέρνηση και φέρει στη Βουλή το νόμο έκτρωμα για το ασφαλιστικό

Η απεργία στις 4 Φλεβάρη ήταν ένα μεγάλο βήμα. Έδειξε ότι οι εργαζόμενοι σε διαφορετικούς κλάδους, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Μπροστά στο σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας, ταξικά και οργανωμένα θα πρέπει να απαντήσουμε.

Έχουμε τη δύναμη να τους ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ, εργάτες, αγρότες, φτωχά λαϊκά στρώματα  ενωμένοι σαν μια γροθιά μπορούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου