Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016

Ανακοίνωση για Ασφαλιστικό

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες

Τα νέα σχέδια της Κυβέρνησης επιφέρουν εκτός των άλλων ένα νέο σαρωτικό χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση. Το έγκλημα αυτό που διαλύει τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης έρχεται να προστεθεί στα βάρβαρα μέτρα του καλοκαιριού και στα νέα όρια ηλικίας. Στην αντιλαϊκή – αντεργατική καταιγίδα που εξαπολύουν Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και κεφάλαιο και που έχουν στόχο τα εναπομείνοντα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων πρέπει να ξεσηκωθούμε, να είμαστε σε διαρκή εγρήγορση, να σταματήσουμε το νέο έγκλημα διαρκείας που εξελίσσεται στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα μας.

Το Ασφαλιστικό δεν είναι κόστος.
Είναι δικαίωμα, είναι η ζωή μας!
Χτίστηκε στου λαού τις πλάτες και δεν το παζαρεύουμε!

Η κυβερνητική πρόταση για το Ασφαλιστικό αποτελεί την ταφόπλακα για τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης αφού ορίζει προσωπικό ποσοστό αναπλήρωσης για τον καθένα, ολοκληρώνει το σχεδιασμό που υπήρχε εξαρχής για το Ασφαλιστικό, νομιμοποιεί όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους και διατάξεις καθώς όχι μόνο αφήνει αναλλοίωτο τον πυρήνα τους, αλλά τον αντιδραστικοποιεί ακόμα περισσότερο.

Πάνω στις 11 προηγούμενες μειώσεις των συντάξεων και των 2 επιπλέον που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το καλοκαίρι, σχεδιάζουν νέες δραστικές μειώσεις σε όλους τους συνταξιούχους, διαλύουν τις επικουρικές, τσακίζουν με νέα εισοδηματικά κριτήρια το ΕΚΑΣ μέχρι την οριστική κατάργησή του, μειώνουν τις αναπηρικές.

Χτυπούν ενιαία όλους τους εργαζόμενους, νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, τη νεολαία! Πρόκειται για έγκλημα διάρκειας που θα αφήσει βαθιές πληγές στη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας αν δεν αποκρουστεί.

Ενιαία κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ από τη σκοπιά των συμφερόντων του κεφαλαίου σφάζουν την Ασφάλιση μας.


Να δυναμώσουμε τους αγώνες μας. Να οργανωθούμε!
Να μην τους αφήσουμε να διαλύσουν τη ζωή μας!
Να δυναμώσει το κλίμα για μεγάλη απεργία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου