Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ


  Η απάντηση των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων, των συνταξιούχων, των αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων πρέπει να είναι μαζική, δυναμική ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων και τα νέα αντεργατικά μέτρα που ματώνουν τον λαό. Το έγκλημα στο οποίο προχωρούν η κυβέρνηση και η ΕΕ. είναι καλά μελετημένο, προσχεδιασμένο, και το μάρμαρο θα το “πληρώσει” πάλι ο λαός, τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

   Η νέα φοροληστεία στο λαϊκό εισόδημα, οι νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, ο νέος σφαγιασμός που συντελείται σε κοινωνική ασφάλιση, υγεία, παιδεία κ.α. είναι το περιεχόμενο των νέων αντιλαϊκών – αντεργατικών μέτρων, η συνέχεια του βρώμικου έργου που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

   Όλες οι κατακτήσεις της εργατικής τάξης, των προηγούμενων ετών, που κερδήθηκαν με αίμα και θυσίες, θυσιάζονται σήμερα από τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου στο βωμό της ενίσχυσης και της κερδοφορίας των μονοπωλίων, των επιχειρηματικών ομίλων, των εφοπλιστών και των τραπεζιτών. Οι αξιοπρεπείς μισθοί και συντάξεις, η υγεία, η πρόνοια, η κοινωνική ασφάλιση, η προστασία της λαϊκής οικογένειας, των αναπήρων είναι δικαίωμα και όχι προνόμιο!

  Για όλα αυτά που έχουμε κερδίσει με αγώνες, που έχουν χτιστεί στων εργατών τις πλάτες δεν δεχόμαστε να τα ακουμπήσουν, να τα μειώσουν, να τα καταργήσουν. Να γίνει υπόθεση δική μας, όλων μας, η υπεράσπιση τους. Μόνη λύση να δυναμώσουμε το ταξικό κίνημα, τα σωματεία και τα συνδικάτα, να ξεσηκωθούμε ενάντια στα συμφέροντα των καπιταλιστών, να βάλουμε τις βάσεις για ρήξη και ανατροπή με τις πολιτικές του κεφαλαίου, με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Στις νέες υποσχέσεις της κυβέρνησης, κανένας να μην παρασυρθεί. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι να τους γυρίσουν την πλάτη. Τα ψέματα τους δεν έχουν τελειωμό! Χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και για την ελληνική οικογένεια που στενάζει αλλά και για τους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες και μετανάστες. Κάνουν παζάρια και αλισβερίσια στην πλάτη του λαού και των μεταναστών και αυτό φαίνεται και από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, όταν αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη και υποδέχεται ήδη χιλιάδες μετανάστες καθημερινά και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να γίνουν υποχωρήσεις από κάποιες απαιτήσεις των προαπαιτούμενων όπως αυτό του ΦΠΑ για τα νησιά, αφού δέχονται το μεγάλυτερο κύμα προσφύγων και μεταναστών, ή ακόμα και για την προστασία της πρώτης κατοικίας της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Είναι φανερό πως θέλουν να φανούν ως σωτήρες και πως ενδιαφέρονται για το λαό αλλά το τίμημα για να «πάρουμε» είναι ότι πρέπει να «δώσουμε» κιόλας, λες και ο λαός δεν έχει ματώσει ήδη αρκετά. Αποπροσανατολίζουν λοιπόν το λαό, την ίδια στιγμή που έχουν ψηφίσει και συμφωνήσει στο νέο σφαγιασμό όποιων εργατικών – προνοιακών – ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας έχουν απομείνει.


ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ!
12 Νοέμβρη απεργούμε!
Εργατικό - λαϊκό ΜΠΛΟΚΟ στα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης!
ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΕΡΓΟΣ μόνος ΤΟΥ, όλοι ΣΤΟ δρόμο ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου