Τρίτη 19 Απριλίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η Διοίκηση του εργατικού Κέντρου καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της εταιρείας FRAPORT στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης, η οποία μεταθέτει εργαζόμενους του αεροδρομίου Μυτιλήνης σε άλλο αεροδρόμιο της χώρας προκειμένου να το στελεχώσει εν όψει της τουριστικής περιόδου. Η εταιρεία μη λαμβάνοντας υπόψη της την δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για τους εργαζόμενους εξαιτίας της εκρηκτικής κατάστασης με την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις, μη υπολογίζοντας ότι οι εργαζόμενοι έχουν οικογένειες εδώ, παίρνει την απόφαση αντί να προσλάβει εργαζόμενους, να τους μετακινήσει εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της.

 

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά, πως το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν υπογράψει φαρδιά-πλατιά όλες οι κυβερνήσεις, αξιοποιείται στο έπακρο από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ενάντια στη ζωή και στα δικαιώματα των εργαζομένων μετατρέποντας τους σε «εργαζόμενους λάστιχο» για την κάλυψη των δικών τους αναγκών μη υπολογίζοντας τις ανάγκες και τη ζωή των εργατών.

Ανάλογα με τις ορέξεις του κάθε ομίλου, οι εργαζόμενοι γίνονται βορά, μπροστά στον φόβο της ανεργίας, υπογράφοντας άθλιες συμβάσεις εργασίας με επαίσχυντους όρους και χαμηλές αποδοχές.

 

Τους ξεκαθαρίζουμε, πως οι εργαζόμενοι ούτε τρομοκρατούνται, ούτε υποκύπτουν σε τέτοιους είδους πιέσεις.

 

Δεν θα τους περάσει.

 

Στεκόμαστε στο πλάι των συναδέλφων μας, δυναμώνοντας τον αγώνα μας για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου