Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


 

Η δικαιολογημένη ανησυχία των εργαζομένων, του λαού της Λέσβου για τις προσφυγικές ροές, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν, να γίνει δύναμη αγώνα. Για να δυναμώσει η πάλη ενάντια σ’ αυτούς που δημιουργούν την προσφυγιά, την φτώχεια, την εκμετάλλευση. Για να δυναμώσει η αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες. Για να πάψει η μετατροπή των νησιών μας σε αποθήκες ψυχών.

Το Παλλεσβιακό Εργατουπαλληλικό Κέντρο με κείμενο υπογραφών που διακινεί και διαδικτυακά , καλεί όλους τους φορείς , τους εργαζόμενους, το λαό του νησιού, να βρεθούμε όλοι μαζί στην πρώτη γραμμή για τα πάγια και δίκαια αιτήματα μας.

Ήδη έχουν πάρει απόφαση τα εξής σωματεία:

- Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου

- Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και στις Κατασκευές Ν.Λέσβου

- Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτιστικών και Τουριστικών Επαγγελμάτων Λέσβου.



Κείμενο Συλλογής Υπογραφών

Κυβέρνηση και Ε.Ε επιμένουν στην ανέγερση νέας δομής - φυλακής στο νησί μας!


Ο Λεσβιακός λαός το προηγούμενο διάστημα έδωσε ξεκάθαρη απάντηση στα σχέδια της Κυβέρνησης προβάλλοντας την αντίθεση του : «Ούτε στην Καράβα- ούτε στη Βάστρια-ούτε πουθενά, Στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν θέλουν τα νησιά».

Καλούμε τον Λεσβιακό λαό, τα εργατικά σωματεία, τους επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς, τους αγροτικούς συλλόγους καθώς και τους φοιτητικούς, γυναικείους, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους του νησιού μας να διατρανώσουμε την αντίθεση μας στα σχέδια Κυβέρνησης και Ε.Ε και να παραμείνουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα.



Διεκδικούμε χωρίς καμία αναμονή, χωρίς καμία ανοχή :

§ Να μην δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο ούτε στη Βάστρια- ούτε πουθενά, ούτε ανοιχτό – ούτε κλειστό, να μην μετατραπούν τα νησιά μας σε φυλακές ψυχών

§ Να κλείσει η φυλακή του Καρά Τεπέ και των άλλων Hot spot

§ Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες. Να απεγκλωβιστούν άμεσα από τα νησιά και τη χώρα μας. Να πάρουν χαρτιά για τις χώρες προορισμού τους και για όσους παίρνουν άσυλο να υπάρξει μέριμνα και οργάνωση από το κράτος για την κοινωνική τους ένταξη χωρίς την παρέμβαση των ΜΚΟ.

§ Να υπάρξει ουσιαστική και πλήρη στήριξη των νησιωτών. Αποσύνδεση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ από το προσφυγικό – μεταναστευτικό.



Εδώ το Link για ηλεκτρονικές υπογραφές :

https://sites.google.com/view/ypografespek/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B1?authuser=4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου