Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό


ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Η κυβέρνηση έρχεται προκλητικά με το νομοσχέδιο για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό, σε συνέχεια της απαράδεκτης ΠΝΠ που επιτάσσει εκτάσεις, να προχωρήσει στη δημιουργία των κλειστών «πολυδύναμων» κέντρων κράτησης στα νησιά. Στην ουσία επανέρχεται αποφασισμένη να υλοποιήσει το σχέδιο της για κέντρα – φυλακές, λίγο μόλις διάστημα μετά από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του λαού στα νησιά ενάντια στη δημιουργία των κλειστών κέντρων και τη μετατροπή των νησιών μας σε απέραντες φυλακές της Ε.Ε.
 
Το νομοσχέδιο που προωθεί για ψήφιση η Κυβέρνηση με διαδικασίες express εντείνει την ήδη εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νησιά αφού προβλέπει και συνεχίζει τον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών μέσα σε άθλιες συνθήκες και σε ακατάλληλες δομές.
Η κυβέρνηση που εν μέσω πανδημίας δεν πήρε κανένα προληπτικό μέτρο για τη διαφύλαξη της υγείας των εγκλωβισμένων, που ανέστειλε ακόμη και το δικαίωμα κατάθεσης αιτήσεων ασύλου, φρόντισε να φέρει άρον άρον ένα ακόμη αντιδραστικό νομοσχέδιο για να ψηφιστεί στα μουλωχτά.

Το νομοσχέδιο εκτός των άλλων προβλέπει ακόμη μεγαλύτερη εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζομένων στην Υπηρεσία Ασύλου και την πλαισίωσή της με εξωτερικούς, ιδιώτες νομικούς, αντί για μονιμοποίηση των συμβασιούχων και προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού, τη στιγμή μάλιστα που το υπουργείο προχώρησε στην απαράδεκτη απόλυση 17 συμβασιούχων εργαζομένων.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους νησιώτες, σε αυτήν την νέα πρόκληση της Κυβέρνησης να απαντήσουμε δυναμικά και να διεκδικήσουμε :
  • να μην δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο, ούτε ανοιχτό – ούτε κλειστό
  • να κλείσει η φυλακή της Μόριας και των άλλων Hot spot
  • να μην μετατραπούν τα νησιά μας σε φυλακές ψυχών
  • να καταργηθεί ο Κανονισμός του Δουβλίνου και η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, ώστε οι πρόσφυγες να πάνε στις χώρες προορισμού τους
  • να απεγκλωβιστούν άμεσα οι πρόσφυγες και μετανάστες που είναι εγκλωβισμένοι στα νησιά. Μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα σε ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας, και στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, στις χώρες προορισμού τους
  • να δοθεί η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων ασύλου στο έδαφος της Τουρκίας και απευθείας μετακίνησής τους στις χώρες προορισμού τους
  • Να αποζημιωθούν στο 100% οι κάτοικοι που έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μαζικού εγκλωβισμού
                                                                                                    Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου