Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ




Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου καλεί τους εργαζομένους να καταδικάσουν την απροκάλυπτη συνέχεια της επίθεσης στα δικαιώματά μας.
Μες στο καλοκαίρι, κι ούτε μήνα αφού ανέλαβε κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, συνεχίστηκε η αντιλαϊκή επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα, στον ίδιο δρόμο  που είχαν χαράξει και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις τα δέκα τελευταία σχεδόν χρόνια των μνημονίων.
Συγκεκριμένα,με τροπολογία «εξπρές», 15 λεπτά πριν ξεκινήσουν οι καλοκαιρινές διακοπές της Βουλής(!) προς μεγάλη χαρά όλων των παπαγάλων και κατά παραγγελία των αφεντικών τους, ο γνωστός Βρούτσης συνέχισε το ξήλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων.
Με τη γνωστή άθλια μεθόδευση των «ντροπολογιών» της τελευταίας στιγμής, που αξιοποίησαν στο πρόσφατο παρελθόν όλες οι κυβερνήσεις,καταργεί την υποχρέωση του εργοδότη να αιτιολογεί την απόλυση εργαζόμενου, όχι ότι ίδρωνε κανενός το αυτί πριν, ενώ απαλλάσσει από την ευθύνη για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, τον έμμεσο εργοδότη, αναθέτοντάς την αποκλειστικά στον εργολάβο.Στο εξής, δηλαδή, οι όσοι απασχολούν εργαζόμενους μέσα από δουλεμπορικά συνεργεία δεν θα έχουν υποχρέωση τήρησης της εργατικής νομοθεσίας, ενώ αυτή θα αναζητείται πλέον σε εργολάβους, που συστήνουν, μεταφέρουν και διαλύουν τις επιχειρήσεις τους μέσα σε μια νύχτα!
Ξέρουμε ότι αρκετοί έχετε επιφυλάξεις, επιμέρους διαφωνίες. Μπροστά όμως σ’ αυτήν την κατάσταση ζούγκλας που όλο και χειροτερεύει χρειάζεται να έρθετε σε επαφή με το σωματείο, ώστε να συζητήσουμε για όσα σας απασχολούν, για όσα σας προβληματίζουν. Να συμμετέχετε στις πολύμορφες δραστηριότητες του σωματείου για να γνωρίσετε το σωματείο από κοντά, να γίνετε μέλη του και να το δυναμώσετε με την δράση σας. Γιατί έτσι θα μπούμε όλοι μπροστά στον αγώνα για μια ζωή με δικαιώματα.

Γιατί να γίνεις μέλος:
•Γιατί κανείς δεν μπορεί μόνος του να προστατεύσει τον εαυτό του και την οικογένειά του από την επίθεση που μας έχουν εξαπολύσει
•Γιατί όσο και να περιμένουμε ότι κάποιοι άλλοι θα μας λύσουν τα προβλήματα, η ιστορία έχει δείξει ότι οι μόνο οι αγώνες των εργατών έχουνε φέρει αποτέλεσμα
•Γιατί η δική σου συμμετοχή στο σωματείο μας κάνει όλους πιο δυνατούς. Το σωματείο είναι ο φυσικός μας χώρος, το σωματείο είμαστε εμείς, χωρίς εμάς δεν υπάρχει
•Γιατί έχουμε δικαιώματα και σύγχρονες ανάγκες που δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας στερούν για να σωθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Ανάγκες για δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία, για υγιεινή και φθηνή διατροφή, για φθηνή θέρμανση, για ελεύθερο χρόνο και διακοπές, για αξιοπρεπή στέγαση, Αθλητισμό, Πολιτισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου