Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ Κάλεσμα στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου


Δαβάκη & Βαλαωρίτου γωνία                            Τηλ: 2251022734
Email: eiylesvou@gmail.com

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου καλεί τα μέλη της  στο συλλαλητήριο του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου στις 7 Απρίλη. Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, ΣΕΒ ετοιμάζουν νέα επίθεση. Ενδεικτικά μόνο μερικά από τα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνουν και θα φορτώσουν στα ήδη υπάρχοντα δυσβάσταχτα για τους εργαζόμενους τους ανέργους και την λαϊκή οικογένεια είναι:
Στα Εργασιακά, με την παραπέρα υπονόμευση των ΣΣΕ, το χτύπημα ακόμα παραπέρα των κλαδικών μισθών και τη νέα μείωση του κατώτερου μισθού.
Στο Φορολογικό, η μείωση του αφορολόγητου φτάνει πολύ κάτω από τις 6000€, που σημαίνει φόρο ακόμα και για όποιον αμείβεται με 400€ το μήνα, αλλά και την αύξηση των έμμεσων φόρων.
Στο Ασφαλιστικό, με νέα μείωση συντάξεων και παροχών κατά 1,8 δις €, με αύξηση των βαρών του ασφαλιστικού συστήματος στις πλάτες των εργαζομένων αφού προωθείται η μείωση των εργοδοτικών εισφορών, με την διατήρηση του περιβόητου κόφτη.
Με τις επικείμενες αλλαγές στον νέο- πιο αντιδραστικό συνδικαλιστικό νόμο που θα βάζει πρόσθετα εμπόδια στην οργάνωση και στην ανάπτυξη των εργατικών αγώνων, δεν θα μπορεί ο εργαζόμενος να διεκδικεί τα αυτονόητα, εργασία και δικαιώματα δηλαδή.
Τα μέτρα δεν εξαιρούν κανένα εργάτη, αυτοαπασχολούμενο, αγρότη, άνεργο, γυναίκα! Μας καταδικάζουν στην δουλειά και τη ζωή χωρίς δικαιώματα για τα κέρδη της μεγαλοεργοδοσίας. Χρέος όλων μας να δώσουμε αγωνιστική, μαχητική, μαζική απάντηση στην κυβερνητική προπαγάνδα ότι τα βάρβαρα μέτρα έχουν τη λαϊκή συγκατάθεση και τη υπογραφή των εργαζομένων!
Συμμετέχουμε στον αγώνα για την ανατροπή όλων αυτών που μας ετοιμάζουν μέσα από το ταξικό μας σωματείο! Παίρνουμε την υπόθεση της υπεράσπιση της ζωής μας στα δικά μας χέρια κλιμακώνοντας μέσα και έξω από τους χώρους δουλείας. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τη νέα εξαπάτηση με «τα μέτρα και αντίμετρα», κανένας εργαζόμενος μόνος στην λαίλαπα που έρχεται με την υπογραφή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να τους αντιμετωπίσουν με τη δύναμη της οργάνωσης, της ενότητας, με σχέδιο για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κι εκμετάλλευσης.

Η ανάπτυξή τους πατάει πάνω στη δυστυχία του λαού! Δεν υπάρχει προοπτική σε αυτό το δρόμο, μόνο νέα βάσανα.


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου