Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

27o Συνέδριο ΠΕΚ, Διακήρυξη ΔΑΣ



Διακήρυξη
 Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Στις 12 Μάρτη θα πραγματοποιηθεί το 27ο Συνέδριο του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται σε μια πολύ δύσκολη, για την εργατική τάξη του νησιού μας και της χώρας μας, περίοδο. Η ανεργία έχει εκτοξευτεί στα ύψη, ενώ την τελευταία τριετία από το προηγούμενο συνέδριο, η εργατική τάξη, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, είδαν κι άλλες μειώσεις στους μισθούς τους, στα επιδόματά τους, στο δικαίωμα στην εργασία, στην ασφάλιση, στις συντάξεις και σε πολλά άλλα. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποιώντας στο ακέραιο τις κατευθύνσεις των μονοπωλίων, των μεγαλοεργοδοτών και των βιομηχάνων ετοιμάζει νέα επίθεση με νέα βάρβαρα μέτρα για τους εργαζόμενους, για τη λαϊκή οικογένεια. Προσφέρουν απλόχερα στο κεφάλαιο ότι τους ζητηθεί, ετοιμάζουν νέα πιο αντεργατικά μέτρα, νέους νόμους βαθιά αντιλαϊκούς που θα ενισχύουν τα μονοπώλια, θα θωρακίζουν τα κέρδη τους, θα παίρνουν από τους εργαζόμενους και θα τα δίνουν στην εργοδοσία. Στα πλαίσια αυτά κινείται και ο νέος συνδικαλιστικός νόμος που ετοιμάζεται και θα  διευκολύνει τους εργοδότες, που θα δίνει το δικαίωμα να απαντούν στην απεργία των εργαζομένων με το λεγόμενο λοκ – αούτ, την ανταπεργία, που στόχο έχει να δυσκολέψει την λειτουργία των σωματείων, το δικαίωμα στην απεργία, το να διεκδικεί ο εργαζόμενος τα αυτονόητα, να βάλει εμπόδια ουσιαστικά στη δράση, στην ανάπτυξη των αγώνων.

Το νησί μας δοκιμάστηκε την τελευταία τριετία επίσης και από τις τεράστιες προσφυγικές μεταναστευτικές ροές. Δεκάδες χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές πέρασαν το αιγαίο, κάποιοι χάθηκαν για πάντα, και όσοι τα κατάφεραν βρίσκονται πλέον εγκλωβισμένοι στην χώρα μας, μετά την απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ Τουρκίας. Το ΠΕΚ και οι ταξικές δυνάμεις από την αρχή ανέδειξαν τα αίτια που δημιουργούν  τον ξεριζωμό και την προσφυγιά που δεν είναι άλλος από τον ιμπεριαλισμό. Αναδείχτηκε επίσης και η τεράστια αλληλεγγύη από τα σωματεία και το ΠΕΚ με την συλλογή και μοίρασμα ειδών πρώτης ανάγκης στους κατατρεγμένους.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να βάλουμε στο στόχαστρο τις πραγματικές αιτίες που γεννούν τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τους πολέμους, την προσφυγιά που δεν είναι άλλοι από τη μεγαλοεργοδοσία, το κράτος, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις όπως την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Να οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια στις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής, ενάντια στους εκμεταλλευτές και στα κόμματα του κεφαλαίου. Να μην επιτρέψουμε να σηκώσουν κεφάλι οι φασίστες της Χρυσής Αυγής εδώ στο νησί μας. Τα μαντρόσκυλα του συστήματος είναι εχθροί των εργαζομένων, δεν έχουν καμία δουλειά στα συνδικάτα και στο συνδικαλιστικό κίνημα, στην τεράστια ιστορία λαϊκών αγώνων εναντίον στον φασισμό στο νησί μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους αντιπροσώπους από τα σωματεία στο συνέδριο του ΠΕΚ να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της Δ.Α.Σ., του ταξικού πόλου που μάχεται ενάντια  στις αντιλαϊκές πολιτικές και στα αντεργατικά μέτρα που φέρνουν. Που μάχεται για δουλειά με δικαιώματα, για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας.

Η ελπίδα και η προοπτική βρίσκεται στους ταξικούς αγώνες

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

ΤΑΞΙΚΑ - ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου