Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

Συνάδελφοι – ισες, εργαζόμενοι στα τουριστικά & επισιτιστικά επαγγέλματα,

η επίθεση που έχει εξαπολύσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ε.Ε, του κεφαλαίου και των μεγαλοεργοδοτών δεν έχει αφήσει ανέπαφο κανένα κλάδο. Ιδιαίτερα στο δικό μας κλάδο, τα σημάδια αυτής της πρωτοφανούς επίθεσης είναι ακόμα πιο φανερά, πιο έντονα. Βιώνουμε καθημερινά την εκμετάλλευση δουλεύοντας εξαντλητικά ωράρια από τη μία, και από την άλλη εφαρμόζουν σε εμάς τα ελαστικά ωράρια, (4ωρα – 6ωρα για 2-3 ημέρες την εβδομάδα). Η τρομοκρατία που επιτυγχάνουν οι εργοδότες κάτω από την απειλή της ανεργίας, έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους του κλάδου να δουλεύουν καθημερινά σε συνθήκες γαλέρας, χωρίς συλλογική σύμβαση εργασίας, ανασφάλιστοι και πολλές φορές χωρίς να καταβάλλονται τα δεδουλευμένα. Σε όλα αυτά τα αντεργατικά που επιβάλλουν οι μεγαλοεργοδότες, άξιο στήριγμα τους αποτελεί και η ξεπουλημένη ηγεσία της ομοσπονδίας που βάζει πλάτη για να εφαρμοστούν όλα αυτά τα μέτρα.
Απάντηση σε όλα αυτά είναι η ενίσχυση του ταξικού μας σωματείου, η οργάνωση σε αυτό και η διεκδίκηση συλλογικών συμβάσεων και μέτρων που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας. Για να καταφέρουμε να σπάσουμε το κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί, την απληρωσιά, την ανασφάλιστη εργασία πρέπει να ορθώσουμε ανάστημα, να αποτινάξουμε το φόβο, να δυναμώσουμε το σωματείο μας. Στην επίθεση αυτή, όπως οργανωμένα αυτοί την εξαπολύουν έτσι και εμείς οργανωμένα πρέπει να απαντήσουμε, να χαράξουμε το δικό μας δρόμο, αυτόν του ταξικού αγώνα.
Το προηγούμενο διάστημα αναδείξαμε πτυχές αυτού του αγώνα, δείξαμε στους συναδέλφους ότι κανένας δεν είναι μόνος του, ότι μόνοι μας ο καθένας δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα, διεκδικήσαμε και κερδίσαμε μάχες. Τα προβλήματα παραμένουν οξυμένα, η επίθεση θα ενταθεί και στο στόχαστρο έχει τα όποια δικαιώματα μας έχουν απομείνει. Η μη καταβολή δεδουλευμένων, δώρων και αδείας, η υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας με απαράδεκτους όρους θα είναι σύνηθες φαινόμενο αν δεν αντιταχθούμε, αν δεν ισχυροποιηθούμε. 

                ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ,
            ΕΝΙΣΧΥΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ.

Συνάδελφε – ισα,

η συμμετοχή σου στις εκλογές του συνδικάτου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την μαζικοποίηση και ενίσχυση του, για την ισχυροποίηση του ταξικού πόλου που μάχεται για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Οι εκλογές για το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ  θα πραγματοποιηθούν στο Εργατικό Κέντρο (Βαλαωρίτου και Δαβάκη) :
Πέμπτη 23/2/2017 και ώρα 14.00 – 21.00
Παρασκευή 24/2/2017 και ώρα 12.00 – 20.00
Τρίτη 28/2/2017 και ώρα 12.00 – 20.00

*Απαραίτητο για να ψηφίσουν τα μέλη να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα  ή έγγραφο που να αποδεικνύει τα στοιχεία τους (π.χ δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου