Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Ανακοίνωση Για Κοινωφελή Εργασία



Συνάδελφοι – ισες,
Είναι γνωστό σε όλους ότι τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, τα 5μηνα – τα 8μηνα δεν είναι τίποτα άλλο από προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, προγράμματα τα οποία ενισχύουν και συντηρούν τις πελατειακές σχέσεις. Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έντονα το φαινόμενο «εξαπόλυσης απειλών» σε εργαζόμενους των προγραμμάτων που απασχολούνται από το Δήμο στο Hot Spot της Μόριας. Ο εκφοβισμός που εφαρμόζεται από πλευράς εργοδοσίας & «προϊσταμένων» έχει δημιουργήσει ένα τέτοιο κλίμα τρομοκρατίας όπου αρκετοί εργαζόμενοι φοβούνται να μιλήσουν με την προοπτική ότι θα επαναπροσληφθούν.
Το δικαίωμα, των συναδέλφων στο Hot Spot της Μόριας, στην εργασία δεν μπορεί να είναι σύμφωνα με τις προσωπικές βλέψεις, με τις απαράδεκτες συμπεριφορές του εκάστοτε «υπευθύνου». Δεκάδες συνάδελφοι εργάζονται καθημερινά, αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες, έχοντας από ελλιπή (στην αρχή) έως καθόλου (σήμερα) Μέσα Ατομικής Προστασίας, χωρίς τα απαραίτητα για να εργαστούν σε μια «κλειστή δομή φιλοξενίας» - Hot Spot, όπου επικρατούν άθλιες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες – μετανάστες. Εργάζονται καθημερίνα με σκοπό την καλυτέρευση αυτών των συνθηκών, σε προγράμματα φτώχειας των 500€.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην πέσουν στην παγίδα της «υπόσχεσης για δήθεν επαναπρόσληψη», να ορθώσουν τείχος στην τρομοκρατία που επιχειρείται, να μην επαναπαυθούν σε μεγάλα λόγια που μπορεί να ακούγονται. Να απαιτήσουν με το Εργατικό Κέντρο, τα σωματεία, την επιτροπή εργαζομένων στο Hot Spot στη Μόρια για :
·                            Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, για σταθερή κάλυψη των θέσεων σύμφωνα με τις ανάγκες που υπάρχουν.
·                            Διάθεση των Μέσων Ατομικής Προστασίας (Γάντια, μάσκες, παπούτσια κ.α) από τον Δήμο.
·                            Να παρθούν όλα τα μέτρα υγιεινής & ασφάλειας. Άμεσα να γίνει εμβολιασμός όλων των εργαζομένων.
·                            Δωρεάν πρόσβαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς των εργαζομένων προς και από το χώρο εργασίας (Hot Spot Μόριας)

Για τους μετανάστες – πρόσφυγες :
·                            Να καταργηθούν τα κέντρα διαλογής (hot spots) και οι καταυλισμοί καταναγκαστικής συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών. Να διαμορφωθεί με ευθύνη του κράτους ανοιχτή δομή προσωρινής φιλοξενίας, που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις υγιεινής, ασφάλειας, αξιοπρεπούς διαβίωσης και εκπαίδευσης όλων των παιδιών των μεταναστών και προσφύγων.
·                            Να απεγκλωβιστούν τώρα από τη Λέσβο και από όλη την Ελλάδα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Γρήγορα να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις ασύλου όλων όσων έχουν τις προϋποθέσεις και όλοι οι υπόλοιποι να πάρουν χαρτιά και να πάνε στις χώρες που επιθυμούν.
·                            Οι εργαζόμενοι να παλέψουν ενάντια στη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας που σφραγίζει και διαιωνίζει τον εγκλωβισμό τους και οξύνει όλα τα προβλήματα που δημιουργούνται και στους ίδιους και στους κατοίκους του νησιού.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΪ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Π.Ε.Κ.
                                   
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ HOT SPOT ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου