Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο 2016



ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ
ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΜΥΡΟΓΙΑΝΝΗ
ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6:30  ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
         
          43 Χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο ελληνικός λαός, οι εργάτες και τα λαϊκά στρώματα εναντιώθηκαν στη χούντα των συνταγματαρχών. Οι δυνάστες εκείνης της εποχής εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Στο όνομα του «κομμουνιστικού κινδύνου» δολοφόνησαν, εξόρισαν, φυλάκισαν και κυνήγησαν χιλιάδες αγωνιστές. Τότε το σύνθημα και η διεκδίκηση για «ψωμί – παιδεία – ελευθερία» γινόταν η αιτία για φυλακίσεις, για να χαρακτηριστείς εχθρός του συστήματος.
          43 Χρόνια μετά οι δυνάστες που συνεχίζουν το έργο των προηγούμενων για εξυπηρέτηση των μονοπωλίων φορούν το μανδύα του δημοκρατικού, του σοσιαλδημοκράτη, του αριστερού. Σήμερα, όπως και τότε, οι διεκδικήσεις για μόνιμη και σταθερή εργασία, υγεία και ασφάλιση, για μια αξιοπρεπή ζωή σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας αποτελούν αιτία ποινικοποίησης των αγώνων, για διώξεις εργατών και συνδικαλιστών. Στο όνομα της «αποσταθεροποίησης» οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου δεν διστάζουν ακόμα και να κηρύξουν σε επιστράτευση τους εργαζομένους με σκοπό τη διαφύλαξη των κερδών του κεφαλαίου.
           Η εξέγερση στις 17 Νοέμβρη 1973 στο Πολυτεχνείο, ήταν το επιστέγασμα και η κορύφωση όλης της προηγούμενης αγωνιστικής πορείας του λαού και της νεολαίας.
          Το σύνθημα έξω το ΝΑΤΟ, έξω οι ΗΠΑ είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξαπολύουν το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, η ΕΕ και η Ρωσία έχουν σαν αποτέλεσμα τον ξεριζωμό χιλιάδων ανθρώπων από τις πατρίδες τους, δημιουργώντας τεράστια προσφυγικά – μεταναστευτικά κύματα. Σήμερα όπως και τότε θύτης ήταν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και θύμα οι λαοί. Σήμερα χρέος μας, χρέος του ταξικού κινήματος είναι να κατονομάζει τους υπαίτιους, να οργανώνει την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, να οργανώνει την ταξική αλληλεγγύη, να απομονώνει ρατσιστικές, ξενοφοβικές, ακροδεξιές αντιλήψεις.
Η επικείμενη επίσκεψη Ομπάμα στη χώρα μας, και οι φήμες για επίσκεψη στο νησί μας, αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους, για το λαό. Η επίσκεψη του κύριου εκπρόσωπου των μακελάρηδων των λαών πραγματοποιείται σε συνθήκες ολομέτωπης επίθεσης της κυβέρνησης ενάντια στην εργατική τάξη, τα πλατιά λαϊκά στρώματα και βαθιάς ελληνικής εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια διαθέτοντας πλοία, στρατιωτικές δυνάμεις, βάσεις, υποδομές για τις πολεμικές ανάγκες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στο όνομα της "Γεωστρατηγικής Αναβάθμισης" για λογαριασμό των μεγάλων συμφερόντων. Η επίσκεψη σε Ελλάδα και Γερμανία λίγες μέρες πριν τη λήξη της θητείας του έχει στόχο την προώθηση των Αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή, στο πλαίσιο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, την παραπέρα ενίσχυση των Ευρω-Ατλαντικών επιθετικών σχεδίων.   
          Το μήνυμα του Πολυτεχνείου ήταν πολιτικό, ανατρεπτικό, αντιιμπεριαλιστικό. Αυτό δηλώνουν και τα συνθήματα που όσα χρόνια κι αν πέρασαν, είναι πάντα επίκαιρα.

Η εργατική τάξη, οι μικροεπαγγελματοβιοτέχνες, η φτωχή αγροτιά, η νεολαία, όταν είναι οργανωμένοι και ενωμένοι, όταν ξέρουν γιατί παλεύουν και "πολεμούν", μπορούν και σήμερα να ξεπεράσουν κάθε δυσκολία.
Όταν πάρουν στα δικά τους χέρια τη σημαία της πάλης για τα δικαιώματα, το δίκιο και την απελευθέρωση της εργατικής τάξης, του λαού, της χώρας από τα δεσμά των μονοπωλίων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου