Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ 29 ΣΕΠΤ 2016



Παρέμβαση πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και μέλη των ταξικών Σωματείων στα γραφεία του ΟΑΕΔ στην Μυτιλήνη, με αίτημα να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των εκατοντάδων εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στο κέντρο υποδοχής (Hot Spot) στη Μόρια.

 Οι 270 εργαζόμενοι, διάφορων ειδικοτήτων που έχουν αναλάβει υπηρεσία από 19 Αυγούστου του 2016 και είναι όλοι μακροχρόνια άνεργοι συνεχίζουν να βρίσκονται στην αβεβαιότητα, αφού οι «δεσμεύσεις για κάποια πρώτη δόση» είναι για τα μέσα Οκτώβρη. Στους ήδη 2 μήνες απληρωσιάς έρχεται να προστεθεί και ένας τρίτος, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερα και πιο έντονα προβλήματα στους εργαζόμενους. 

Από αυτούς οι 70 περίπου έχουν έρθει από άλλα μέρη της Ελλάδας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το πρόβλημα να είναι πιο έντονο, αφού γι’ αυτούς υπάρχουν επιπλέον έξοδα όπως της μεταφοράς, του ενοικίου κλπ. (δεν τους έχει δοθεί ούτε το επίδομα ενοικίου) και έχουν αφήσει πίσω τους οικογένειες που πρέπει να συντηρήσουν.

Καλούμε όλους τους φορείς, τα εργατικά σωματεία, τους εργαζόμενους να σταθούμε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, τα οποία όχι μόνο δεν εξαλείφουν την ανεργία αλλά την συντηρούν και την διογκώνουν και μάλιστα με τους όρους που συναντούν και βιώνουν οι εργαζόμενοι στη Μόρια όπως αυτούς της απληρωσιάς, της αβεβαιότητας κ.α


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου