Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Προκλητική επίθεση στο Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο

Απροκάλυπτα ενάντια στο Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο (ΠΕΚ) και τα σωματεία του στράφηκε χθες, τρίτη 10 Νοέμβρη,ομάδα αυτοαποκαλούμενων «αλληλέγγυων», που από το πρωί του Σαββάτου είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του παλιού του κτιρίου, με πρόσχημα τη στέγαση προσφύγων και μεταναστών σε αυτό.

Αργά σήμερα το απόγευμα, ενώ η ευθύνη του κτιρίου είχε επανέλθει στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, με στόχο να παρασχεθεί κάθε βοήθεια και φροντίδα στους πρόσφυγες που είχαν καταλύσει εκεί, οι αυτοαποκαλούμενοι «αλληλέγγυοι» απάντησαν με ανοιχτή επίθεση στους συνδικαλιστές.

Συνολικά η στάση τους, το γεγονός ότι στο χώρο που ήταν «κατειλημμένος» με ευθύνη τους σημειώθηκαν σοβαρές ζημιές μέσα σε μόλις τρεις μέρες και κυρίως το γεγονός ότι, με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό προσπάθησαν να συκοφαντήσουν το Εργατικό Κέντρο και τα ταξικά σωματεία του νησιού, προκαλούν μια σειρά ερωτήματα για τις πραγματικές τους προθέσεις και το ποιους υπηρετούν.


Πολύ περισσότερο που ο συγκεκριμένος χώρος αποτελούσε με ευθύνη της διοίκησης του ΠΕΚ κέντρο οργάνωσης πολύμορφων παρεμβάσεων για όλους ανεξαιρέτως τους πρόσφυγες και μετανάστες, κινητοποιήσεων και δράσεων αλληλεγγύης για τους ξεριζωμένους από τις πατρίδες τους.


Οι αυτοαποκαλούμενοι «αλληλέγγυοι» χρησιμοποίησαν σαν πρόσχημα την άμεση ανάγκη για στέγαση των προσφύγων μπροστά στο χειμώνα, ενώ είναι προφανές ότι το κτίριο δεν παρέχει συνθήκες ανθρώπινης και αξιοπρεπούς διαμονής στους φιλοξενούμενους.


Σημειώνουμε, επίσης, ότι από τη στιγμή που το Εργατικό Κέντρο επανήλθε στο κτίριο, αναλαμβάνοντας το ίδιο τη φροντίδα για τους πρόσφυγες - μετανάστες που βρίσκονται εκεί, δηλώνοντας ότι είναι ευπρόσδεκτοι, οι αυτοαποκαλούμενοι «αλληλέγγυοι» τους κάλεσαν να εγκαταλείψουν το κτίριο και καλούσαν τον κόσμο να στραφεί ενάντια στα μέλη των συνδικάτων!


Σε κάθε περίπτωση, το ΠΕΚ δηλώνει σε ανακοίνωσή του ότι θα συνεχίσει «σταθερά και με συνέπεια την οργάνωση της πολύμορφης εργατικής αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο. Καλούμε τους εργαζόμενους να απομονώσουν όποιον παίζει παιχνίδια στις πλάτες των προσφύγων και μεταναστών και θέτει στο στόχαστρο το ταξικό εργατικό κίνημα».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου