Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Συλλαλητήριο 22 Οτώβρη



ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ, ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.
 ΠΕΜΠΤΗ  22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ


Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζοντας το αντιλαϊκό – αντεργατικό έργο της προηγούμενης θητείας τους σκοπεύει να σαρώσει τα πάντα. Επιθυμούν να καταργήσουν ότι έχει απομείνει στα εργατικά δικαιώματα, στους μισθούς, στις συντάξεις, στις συμβάσεις, στην κοινωνική ασφάλεια, στην Υγεία και την Παιδεία. Σ’ αυτό το έργο βέβαια δεν βρίσκονται μόνοι τους. Έχουν άξιους συμπαραστάτες τα κόμματα του κεφαλαίου, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των τραπεζιτών (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ). Η επίθεση που εξαπολύουν στην εργατική τάξη, στα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι ακόμα εντονότερη, ακόμα πιο συστηματική. Διαλύουν και καταργούν τον κοινωνικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, εξαπολύουν νέα φοροληστεία στα λαϊκά στρώματα, ετοιμάζουν νέες ιδιωτικοποιήσεις που θα πληρώσει ακριβά ο λαός. Η εκμετάλλευση των εργαζομένων αλλά και των ανέργων εντατικοποιείται. Μας θέλουν να δουλεύουμε ανασφάλιστοι, για ένα κομμάτι ψωμί από το πρωί ως το βράδυ χωρίς δικαιώματα.

Οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της συγκυβέρνησης τους περί επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, περί της επαναφοράς των Σ.Σ.Ε. και πολλών άλλων γρήγορα ξεθώριασαν, δεν αποτέλεσαν παρά μόνο το «τυρί» στη φάκα που εξαπάτησαν τον λαό. Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει και οφείλουν να τους γυρίσουν την πλάτη, να μην ξεγελαστούν. Οφείλουν να ξεσηκωθούν, να πάρουν όλοι μέρος στην οργάνωση του αγώνα ενάντια στις κυβερνήσεις και τις πολιτικές της ΕΕ που ματώνουν το λαό.

Ήδη στην εβδομάδα που διανύουμε η Κυβέρνηση έφερε το πρώτο πακέτο μέτρων. Νέα μέτρα πρωτοφανούς σκληρότητας, αντεργατικά και αντιλαϊκά που συνεχίζουν και εντείνουν την επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, με στόχο την πλήρη διάλυση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης έχει απομείνει. Ταυτόχρονα η μεταναστευτική πολιτική που ακολουθείται συνεχίζει να στοιβάζει χιλιάδες μετανάστες καθημερινά τόσο στη Λέσβο όσο και στα άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Οι ελλείψεις στα κέντρα υποδοχής, η ανικανότητα της Κυβέρνησης για στοιχειώδη κάλυψη των βασικών αναγκών για περίθαλψη, σίτιση και στέγαση δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα τόσο στους μετανάστες όσο και στους πληθυσμούς των Νησιών. Παράλληλα οι νέες εξαγγελίες για δημιουργία “Hot Spot” στη Μυτιλήνη θα επιβαρύνει και άλλο το πρόβλημα αφού πρόκειται για κέντρο διαλογής που θα δίνει μόνο σε ορισμένους την άδεια να ταξιδεύουν προς τις χώρες προορισμού τους.

Εργαζόμενοι -ες, νέοι – νέες, αγρότες, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι. Η οργάνωση και η συμμετοχή στον αγώνα πρέπει να είναι υπόθεση όλων μας. Κανένας να μην απέχει. Κανένας μην μένει αμέτοχος, απλώς παρατηρητής από τον καναπέ του σπιτιού του. Όλοι στον αγώνα για να αποτρέψουμε το νέο σφαγιασμό.


Έχουμε τη δύναμη
Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μνημόνια, φτώχεια και Ανεργία



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου