Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΔΗΜΟΣΙΟ & ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ




Η κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στο χώρο της Υγείας δεν έχει επιπτώσεις μόνο στους εργαζόμενους στο κλάδο – στο χώρο της Υγείας αλλά σε όλους τους εργαζόμενους, στις φτωχές λαϊκές – οικογένειες. Ιδιαίτερα οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι είναι αυτοί που βιώνουν «την γύμνια» του συστήματος Υγείας πιο βαθιά. Ατελείωτες ουρές στα ιατρεία, έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού και ιατρών και μόνο φιλότιμες προσπάθειες από το ήδη μειωμένο προσωπικό να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς.
Η μη στελέχωση των κέντρων Υγείας, του Νοσοκομείου, του ΠΕΔΥ δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο, ούτε κάτι το προσωρινό. Υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις τόσο προς τους εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας όσο και προς το λαό ότι τα πράγματα θα διορθωθούν, ότι θα δοθούν χρήματα για την Υγεία ο λαός τα έχει ακούσει και από τις προηγούμενες συγκυβερνήσεις αλλά και από τη νέα. Ότι πόρος μπαίνει στα ταμεία των Νοσοκομείων όχι απλώς δεν επαρκούν για να καλύψουν τις τρύπες και τα κενά που έχουν δημιουργηθεί αλλά και αυτά τα λίγα ψίχουλα δίνονται απλόχερα στις Ιδιωτικές Επιχειρήσεις που έχουν βάλει χέρι σε πολλούς τομείς του Νοσοκομείου όπως στην καθαριότητα και στην τεχνική Υπηρεσία. Επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους με στόχο το κέρδος τους.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της Λέσβου, όλους τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τους μικροεπαγγελματοβιοτέχνες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να κάνουν υπόθεση δική τους τον αγώνα για διεκδίκηση δημόσιας και δωρεάν Υγείας. Να καταργηθεί άμεσα το χαράτσι των 5€ στα Νοσοκομεία και το 1€ στην συνταγογράφηση. Να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της Υγείας. Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες και όχι να μας ωθούν προς τα ιδιωτικά Κέντρα Υγείας.   
Διεκδικούμε - Απαιτούμε
· Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλους, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος.      
·         Μαζικές προσλήψεις, μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας οι εργαζόμενοι στα ιδιωτικά συνεργεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
·         Να καταργηθούν όλες οι πληρωμές των ασθενών, οι εισφορές για το κλάδο υγείας. Κανείς ανασφάλιστος, άνεργος και τα μέλη της οικογένειας του χωρίς δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους χωρίς καμιά προϋπόθεση.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7/4 ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΕΟΠΠΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου