Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΕΞΩ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Τα τελευταία χρόνια προχωρά γοργά η ιδιωτικοποίηση τομέων της Υγείας πανελλαδικά, συνεπώς και στο χώρο του νοσοκομείου του νησιού μας καθώς και στα Κέντρα Υγείας.

Έτσι πέρα από την ιδιωτικοποίηση τομέων όπως π.χ. η τεχνική υπηρεσία, οι ιδιώτες βάζουν χέρι, σε άργαστη συνεργασία με τις Διευθύνσεις των νοσοκομείων και της 2ης Υγειονομικής Υπηρεσίας, στο τομέα της καθαριότητας. Δείγματα όμως έχουν εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα και στον χώρο των αποκλειστικών νοσοκόμων.

Η διοίκηση του νοσοκομείου μας αντί να έχει τον προσανατολισμό της στη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με αποκλειστική και πλήρη απασχόληση, δίνει τη δυνατότητα στους ιδιώτες, να διαχειρίζονται τομείς που αφορούν παροχές υγείας μετακυλώντας έτσι τις δαπάνες στις τσέπες των οικογενειών των νοσηλευόμενων και επιπλέον το έργο της καθαριότητας στα Κέντρα Υγείας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δέχεται περαιτέρω επίθεση το εισόδημα των λαϊκών οικογενειών, να υποβαθμίζεται η ποιότητα παροχής υπηρεσίων με στόχο τη κερδοφορία των επιχειρήσεων. Βέβαια η αυξημένη κερδοφορία επιτυγχάνεται και με το ξεζούμισμα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις αυτές αφού και μισθούς πείνας παίρνουν και βιώνουν την εκμετάλλευση στο μεγαλείο της.

Καταγγέλλουμε την ιδιωτικοποίηση τομέων του νοσοκομείου, που οδηγούν σε παραπέρα εμπορευματοποίηση, υποβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται από αυτό.


Καλούμε τους συναδέλφους υγειονομικούς αλλά και τους εργαζόμενους του νησιού μας να παλέψουν στο πλευρό του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για:

  1. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.
  2. Αποκλειστικά δωρεάν και δημόσιο σύστημα Υγείας Πρόνοιας κρατική χρηματοδότηση και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
  3. Καμιά απόλυση εργαζόμενου στο χώρο της Υγείας
  4. Όχι στην πολυδιάσπαση των εργαζομένων. Να ανήκουν όλοι σε ένα ενιαίο σωματείο, άσχετα με τη σχέση εργασίας και τον κλάδο.

Η απάντηση και η πάλη πρέπει να είναι ενιαία,
ενάντια στον κοινό εχθρό και στη συντονισμένη επίθεση που εξαπολύει στα λαϊκά στρώματα
και την εργατική τάξη.


ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
-
ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου