Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ




Οι γενικότερες κατευθύνσεις που προωθεί ο όμιλος Euromedica πανελλαδικά, που δραστηριοποιείτε στο χώρο της ιδιωτικής υγείας και διαγνωστικών κέντρων, για την υπογραφή ατομικής σύμβασης από τους εργαζόμενους στόχο έχει τα μισθολογικά και θεσμικά δικαιώματα των εργαζομένων, όπως το ωράριο εργασίας. Θέλουν να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις, θέλουν τον εργαζόμενο μόνο του για να μπορούν ανα πάσα στιγμή να κάνουν αναπροσαρμογές των ατομικών συμβάσεων προς το χειρότερο.

                         Στη Μυτιλήνη, στο συγκεκριμένο όμιλο, καλούν τους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι δεν ανήκουν σε κανένα σωματείο. Αποκλείουν τη συνδικαλιστική δράση ώστε να μπορούν να έχουν τον εργαζόμενο έρμαιο των εκάστοτε συμφερόντων. Θέλουν να προωθήσουν τις ατομικές συμβάσεις, να μειώσουν τους μισθούς των εργαζόμενων. Γι’ αυτό το λόγο ακριβώς ζητούν από τους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι δεν έχουν συνδικαλιστική δράση για να μπορούν να περάσουν τα μέτρα «ανώδυνα», χωρίς συλλογική απάντηση.

            Κανείς εργαζόμενος να μην δεχτεί να υπογράψει την ποινικοποίηση τις συνδικαλιστικής του δράσης, αυτό μας αποδυναμώνει και εξυπηρετεί τα συμφέροντα αυτών που πλουτίζουν από εμάς.

            Η συνδικαλιστική δράση, δηλαδή η οργανωμένη δράση όλων των εργαζομένων, είναι αυτή που έφερε τις νίκες στην εργατική τάξη. Το οχτάωρο, η κοινωνική ασφάλιση, και όλα τα κεκτημένα εργατικά δικαιώματα κερδήθηκαν με την συλλογική δράση των εργαζομένων.

           
Προειδοποιούμε την εργοδοσία ότι θα μας βρούνε απέναντι τους
αν τολμήσουν να προχωρήσουν στην τρομοκρατία των εργαζόμενων
και εφαρμόσουν τις ατομικές συμβάσεις εργασίας με μισθούς πείνας.

Καλούμε τους εργαζόμενους μην υποκύψουν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας.
Μην δεχτούν να υπογράψουν τη «μισθολογική τους καταδίκη» με την υπογραφή της ατομικής σύμβασης εργασίας.

Διεκδικούμε :
 -      Καμία  ατομική  σύμβαση.
- Σ.Σ.Ε. με κατοχύρωση των μισθολογικών και θεσμικών δικαιωμάτων, όπως διαμορφώθηκαν με τη σύμβαση του 2009.
-     Καμία απόλυση.
-    Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της υγείας. Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για όλο το λαό.

 

Ενιαίο μέτωπο απέναντι στη γραμμή των μονοπωλιακών ομίλων.
Καμία έκπτωση στις ανάγκες και τα δικαιώματα μας!
Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου