Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ



 
        Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα οικονομικά των κομμάτων, όχι μόνο δεν έχει στόχο την αντιμετώπιση της διαπλοκής, αλλά αντίθετα νομιμοποιεί και θεσμοθετηθεί τις συναλλαγές κομμάτων και βουλευτών με μεγάλα συμφέροντα και επιχειρηματικούς ομίλους, στο όνομα δήθεν της διαφάνειας. Την ίδια στιγμή το νομοσχέδιο επιδιώκει την υλοποίηση των αντιδραστικών κατευθύνσεων της ΕΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι οποίες προωθούν το πλήρες φακέλωμα των μελών και φίλων ενός κόμματος, καθώς και την κρατική παρέμβαση στη λειτουργία, ιδιαίτερα εκείνων των κομμάτων που αγωνίζονται ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα και την εξουσία του κεφαλαίου.

        Με το νομοσχέδιο επιτρέπεται πλέον και επίσημα αυτό, που ήδη γινόταν και σήμερα ανεπίσημα, δηλαδή η χρηματοδότηση κομμάτων και βουλευτών από επιχειρήσεις, θεσπίζοντας μάλιστα και αφορολόγητο για αυτά ποσά. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται να νομιμοποιηθεί κάτι που είναι καταδικασμένο στη λαϊκή συνείδηση, δηλαδή οι συναλλαγές κομμάτων με μεγάλα συμφέροντα, να εξοικειωθεί ο λαός με τέτοιες πρακτικές.

        Άλλωστε το αν ένα κόμμα υπηρετεί μεγάλα συμφέροντα το αποδεικνύουν οι θέσεις, η δράση και η πρακτική του. Από την άλλη μεριά φακελώνονται με τα προσωπικά τους στοιχεία τα μέλη και οι φίλοι ενός κόμματος, αλλά και όσοι απλοί άνθρωποι το στηρίζουν οικονομικά, ακόμη και με ένα πολύ μικρό πόσο.
         
        Τα κόμματα της συγκυβέρνησης αναλαμβάνουν βαρύτατες πολιτικές ευθύνες για την προώθηση αυτού του αντιδραστικού νομοσχεδίου. Ευθύνες όμως έχουν και εκείνα τα κόμματα, που τηρούν επιφυλάξεις και δεν εναντιώνονται με σαφήνεια στο νομοσχέδιο.

        Κανένας δεν πρέπει να δεχθεί και να νομιμοποιήσει αυτό το νομοσχέδιο που οδηγεί στο φακέλωμα όλων όσων ενισχύουν οικονομικά ένα κόμμα. Να κάνουν δική τους υπόθεση την παρεμπόδιση του νομοσχεδίου, το οποίο σηματοδοτεί την περαιτέρω ενίσχυση της καταστολής και τους φακελώματος σε βάρος του λαού και του κινήματος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση σε αυτούς τους σχεδιασμούς και καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο και τους βουλευτές να το καταψηφίσουν στη Βουλή.




Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου