Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ



ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
     
Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου και καλεί τα μέλη της κι όλους τους εργαζόμενους του νησιού στη συγκέντρωση για το προσφυγικό την Τρίτη 23 Οκτωβρίου στις 19:00 στην Πλατεία Σαπφούς.
Να δώσουμε ηχηρή απάντηση στην εγκληματική πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έχει μετατρέψει το νησί μας, όπως και όλο το Βορειοανατολικό Αιγαίο, σε αποθήκη ψυχών και που πάγια επιδίωξή της είναι να παραμείνουμε θεατές τόσο σε αυτό το αποτρόπαιο θέαμα όσο και στην απαξίωση της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων λόγω αυτής της κατάστασης.
Απαιτούμε εδώ και τώρα:
·         Tο άμεσο κλείσιμο των «hot spots» σ' όλη τη χώρα. Να απεγκλωβιστούν πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά.
·         Να μετακινηθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα σε κέντρα ταυτοποίησης και φιλοξενίας, με ανθρώπινες συνθήκες διαμονής, και να μεταβαίνουν άμεσα στη χώρα επιλογής τους με ασφάλεια και ευθύνη του κράτους.
·         Να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι των «hot spots» ως μόνιμο προσωπικό σε κρατικές δομές, δήμους και Περιφέρειες, με βάση και τον τόπο κατοικίας τους.
·         Να δοθούν αποζημιώσεις σε όσους έχουν υποστεί ζημιές γύρω από τα «hot spots».
·         Να απομονωθούν ρατσιστικές κι ακροδεξιές φωνές που μόνο «αίτημα» έχουν το μίσος και τον διχασμό και στην ουσία την διαιώνιση της παρούσας κατάστασης
Σαν να μην φτάνει το βάρος του προσφυγικού στις πλάτες των νησιωτών, η συγκυβέρνηση ρίχνει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων με την υποτιθέμενη «αύξηση του κατώτατου μισθού» που στην ουσία είναι ο «νόμος Βρούτση» του 2014, νεκραναστημένος από μια στα λόγια, «αριστερή» κυβέρνηση. Έχει φανεί ότι μετά από κάθε «φιλολαϊκό» μέτρο ακολουθεί ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης και οι τελευταίες εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα συνηγορούν ότι ετοιμάζονται νέα βάρβαρα μέτρα.
Χωρίς αμφιβολία, ο μόνος σίγουρος δρόμος για τους εργαζομένους είναι η συλλογική κι οργανωμένη πάλη, γι’ αυτό και σας καλούμε να οργανώσουμε μαζί τα επόμενα βήματά μας στη σύσκεψη του Σωματείου μας στις 18/10, ημέρα Πέμπτη στις 18:30 στο Εργατικό Κέντρο (Βαλαωρίτου & Δαβάκη).

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου