Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ



  
Μπροστά οι δικές μας ανάγκες 

και όχι τα κέρδη των λίγων



Η Διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου συνεδρίασε την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου και πήρε αποφάσεις για κλιμάκωση της δράσης μας το επόμενο διάστημα.



Οι αυταπάτες που σπέρνουν η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και η ΝΔ δεν πρέπει να έχουν απήχηση σε κανέναν εργαζόμενο. Στην αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική που εφαρμόζουν πρέπει να δοθεί αγωνιστική απάντηση από τους εργαζόμενους, να κλιμακωθεί ο αγώνας με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες, την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων και τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.



Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της Λέσβου, αλλά και των άλλων νησιών, πρέπει να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στην ύπαρξη των “στρατοπέδων συγκέντρωσης” hot spot. Να δυναμώσουν την αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες, στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, να απομονώσουν ρατσιστικές και ακροδεξιές φωνές που καλλιεργούν το μίσος και τη μισαλλοδοξία. Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες, τόσο για τον εγκλωβισμό των προσφύγων και των μεταναστών στα νησιά και για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους, όσο και για τους κατοίκους των νησιών, αφού σφυρίζει αδιάφορα στα προβλήματα των κατοίκων γύρω από τα hot spots χωρίς να κάνει λόγο ούτε για προστασία, ούτε για αποζημίωση για τις ζημιές που έχουν προκληθεί.



Για την καλύτερη οργάνωση της δράσης μας καλούμε τους εργαζόμενους, τους φορείς και τα σωματεία σε σύσκεψη τη Δευτέρα 8/10 στις 18.30 στο Εργατικό Κεντρό (Βαλαωρίτου & Δαβάκη)



Διαδηλώνουμε ενάντια στις αποφάσεις της Κυβέρνησης που έχει μετατρέψει τα νησιά μας σε αποθήκες ψυχών, ενάντια στην απαράδεκτη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας που εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες κάτω από άθλιες συνθήκες, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που ξεριζώνουν τους λαούς.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο ΚΥΤ της Μόριας.

Αγωνιζόμαστε για το κλείσιμο των hot spot στη Λέσβο και σε όλη την χώρα. Να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες.

Διεκδικούμε να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι των hot spots από κρατικές δομές, δήμους και περιφέρειες με βάση και τον τόπο κατοικίας τους.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.



Παρέμβαση την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου στις 7.00

στο ΚΥΤ της Μόριας



Συγκέντρωση για το προσφυγικό την Τρίτη 23 Οκτωβρίου

στις 19.00 στην Πλατεία Σαπφούς







Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τους φορείς να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση του αγώνα, να κλιμακώσουν και να εντείνουν την πάλη ενάντια στην εργοδοσία και την εκμετάλλευση, ενάντια στην κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα που εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική.





Διεκδικούμε :



· Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές Διαπραγματεύσεις

· Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.

· Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

· Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

· Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

· Όχι στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στη Λέσβο. Επαναφορά του σε όλα τα νησιά.

· Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου