Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

ΑΠΕΡΓΙΑ 30 ΜΑΗ




Όλοι και όλες στην απεργία στις 30 Μάη!

Συγκέντρωση στις 11.30 στην πλ.Σαπφούς.

Η ανάπτυξη τους τσακίζει τη ζωή μας!


Στέλνουμε το μήνυμα ότι αρκετά πληρώσαμε, αρκετά ματώσαμε για τα κέρδη τους, για τα συμφέροντα τους τα τελευταία χρόνια. Ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε εδώ και τώρα την ανάκτηση των απωλειών μας, να αποκατασταθούν οι μισθοί και οι συντάξεις σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες!


Να γυρίσουμε την πλάτη στα νέα παραμύθια για το "τέλος των μνημονίων" και τη "δίκαιη ανάπτυξη". Οι αντεργατικοί - αντιλαϊκοί νόμοι των μνημονίων και τα ματωμένα πλεονάσματα θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται, με ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παρασυρθεί από τα λόγια της κυβέρνησης περί "μεταμνημονιακής" εποχής αφού όχι μόνο δεν φέρνουν ανακούφιση και λύτρωση για τον εργαζόμενο λαό αλλά θα ενισχύσουν την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ. Είναι αποφασισμένοι να προστατέψουν τα κέρδη με νομιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας στους χώρους δουλειάς, με μισθούς πείνας, δουλειά τις Κυριακές, χωρίς ανάπαυση, χωρίς ανάσα. Η “ανάπτυξή” τους, που παρουσίασαν και στο αναπτυξιακό συνέδριο βορείου Αιγαίου, εδώ στο νησί μας, θα στηθεί στα συντρίμμια της ζωής και των δικαιωμάτων μας, θα είναι ανάπτυξη προς όφελος των επιχειρήσεων και των μονοπωλίων.

Δε θα σταματήσει η καθυστέρηση των δεδουλευμένων, οι απλήρωτες υπερωρίες, η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, τα εργατικά ατυχήματα, η ανεργία και τα κακοπληρωμένα ολιγόμηνα προγράμματα εργασίας, η μαύρη-ανασφάλιστη εργασία, η συνεχιζόμενη φορολογική λαίλαπα και το χαράτσωμα όλων μας, το πετσόκομμα των συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί σε εργαζόμενους και μικρούς αυτοαπασχολούμενους, το κυνήγι της εργατικής - λαϊκής κατοικίας. Όλα αυτά που χάθηκαν στα χρόνια της κρίσης θα μπορέσουμε να τα ανακτήσουμε μόνο με τον ταξικό αγώνα, με ισχυρά συνδικάτα, με κοινή δράση και συμμαχία με τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Τίποτα δε μας χαρίστηκε, όλα με σκληρούς αγώνες και θυσίες κατακτήθηκαν. Μόνο ο οργανωμένος και αποφασισμένος λαός έχει τη δύναμη να τα ξανά-επιβάλει σε κράτος και εργοδοσία.

Ανάπτυξη για λίγους – φτώχεια, ανεργία, λιτότητα για τους πολλούς!


Σε αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση δε διστάζει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο πολέμου, για ν' αναβαθμίσει τις επιδιώξεις του κεφαλαίου στο μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου της ευρύτερης περιοχής σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο. Για τα συμφέροντα των μονοπωλίων μας εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, φέρνουν όλο και πιο κοντά τον πόλεμο.

Θύματα των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων είναι οι λαοί που ξεριζώνονται από τις πατρίδες τους, είναι οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν εγκλωβισμένοι κάτω από άθλιες συνθήκες στα hot spots. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες αφού συμμετέχει σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς και σχεδιασμούς, ενισχύει τον διπλό εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών αφού προωθεί και υλοποιεί την απαράδεκτη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στους κατοίκους των νησιών αφού δεν έχει λάβει κανένα μέτρο προστασίας για τους κατοίκους της περιοχής γύρω από τα hot spot και δεν έχει δοθεί καμιά αποζημίωση για τις ζημιές που έχουν γίνει.

Για εμάς τους εργαζόμενους ένας δρόμος υπάρχει!

Ο δρόμος της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης!


Την στιγμή που ο λαός μας στενάζει κάτω από την υπερφορολόγηση, από την ανεργία που έχει χτυπήσει κόκκινο, με χιλιάδες εργαζόμενους σε 4ωρα, σε κακοπληρωμένα 5μηνα προγράμματα, με τον σφαγιασμό του πρωτογενή τομέα παραγωγής φορολογώντας κάθε φτωχό αγρότη από το πρώτο ευρώ, με τους συνταξιούχους να έχουν δει τεράστιες μειώσεις τα τελευταία χρόνια στις συντάξεις τους ενώ ετοιμάζονται νέες ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις το επόμενο διάστημα, την ίδια αυτή στιγμή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έρχεται να δώσει άλλο ένα σοβαρό πλήγμα στους κατοίκους των νησιών με την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ από την 1η Ιουλίου. Ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ αποτελεί κατάκτηση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων των νησιών, κατακτήθηκε ύστερα από αγώνες για ν’ αντισταθμίσει το αυξημένο μεταφορικό κόστος, για να μην απομονωθούν και άλλο τα νησιά μας εξ αιτίας της μεγαλύτερης ακρίβειας, για να βοηθηθούν κάπως οι κάτοικοι των νησιών μας να παραμένουν σ’ αυτά.


Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα από τις υποσχέσεις τους, από την ανάπτυξη τους. Χρειάζεται οργάνωση του αγώνα μας ενάντια σε όλα τα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα που ματώνουν το λαό, ενάντια στις βλέψεις και αξιώσεις των καπιταλιστών. Να απομονώσουν εδώ και τώρα τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό, να γυρίσουν τις πλάτες στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Διεκδικούμε:
-Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
-Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
-Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.
-Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
-Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
-Κάτω οι φόροι - να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.
-Όχι στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ, επαναφορά του στα νησιά που αυξήθηκε
-Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
-Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
-Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.
-Απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων και των μεταναστών από το νησί μας και τα άλλα νησιά του Αιγαίου. Να καταργηθεί η απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας.
-Πάλη ενάντια σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις. Απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και από τη χώρα. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου