Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου - Απεργία 16 Ιούλη



ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
          Δαβάκη και Βαλαωρίτου Γωνία                                                                    τηλ: 22510-22734
 e-mail: eiylesvou@gmail.com

Κυριακή 16 Ιούλη όλοι στην Απεργία!
Δεν θα γίνουμε δούλοι για τις πολυεθνικές
Νομική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας ΤΩΡΑ!

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,
Κάνοντας πράξη τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, έδωσε το πράσινο φώς στην ολική απελευθέρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Με την ψήφιση για το άνοιγμα των περισσότερων Κυριακών του χρόνου στα τουριστικά μέρη, δεν αφήνει στο απυρόβλητο κανέναν εργαζόμενο.
Η κατρακύλα των εργατικών μας δικαιωμάτων δεν έχει τέλος αν δεν τους σταματήσουμε.
     Απαίτηση τους είναι η δουλειά χωρίς δικαιώματα. Να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο, με μισθούς πείνας. Πιέζουν και οι μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι να μειωθεί ο αριθμός των κλινών που απαιτούνται για να οριστεί αν ένα μέρος είναι τουριστικό ή όχι. Δηλαδή 40 Κυριακές για αρχή στα περισσότερα μέρη της χώρας μας, και μετά όλες. 
Απαίτησή μας είναι:
  • Η νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Η κατάργηση των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπάλληλους και οδηγούν τους αυτοαπασχολούμενους σε χρέη και λουκέτα.
  • Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό – λαϊκό εισόδημα. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές.
Εμείς είμαστε οι παραγωγοί όλου του πλούτου των επιχειρήσεων, εμείς είμαστε οι πολλοί, και μόνο με οργανωμένο αγώνα μπορούμε να τους ανατρέψουμε!
Καλούμε τους συναδέλφους μας στο εμπόριο να μην θυσιαστούν για άλλη μια Κυριακή στον βωμό των κερδών της μεγαλοεργοδοσίας. Να απαντήσουμε με οργάνωση και αγώνα μέσα από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου. Να ενισχύσουμε το σωματείο μας στην καμπάνια νέων εγγραφών που έχουμε ξεκινήσει. Να δείξουμε με την συμμετοχή μας στην 24ωρη απεργία του κλάδου μας ότι δεν θα επιτρέψουμε δουλειά χωρίς δικαιώματα, ήλιο με ήλιο, 7 μέρες τη βδομάδα.
Η Κυριακάτικη Αργία είναι κατάκτηση της εργατικής τάξης με ηρωικούς αγώνες εδώ και πάνω από έναν αιώνα,  και δεν πρόκειται να την παραδώσουμε στα νύχια  των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και του αυταρχισμού των κυβερνητικών οργάνων που τους υπηρετούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου