Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017

1 MAH

Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο
χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!


Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, μετανάστες, μικρομεσαίοι αγρότες, νέοι και νέες
131 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την αιματοβαμμένη πρωτομαγιά στο Σικάγο το 1886. Τιμάμε τους εργαζόμενους όλων των χωρών, που με την θυσία τους διεκδικήσαν και κέρδισαν δουλειά με δικαιώματα. Η παγκόσμια εργατική τάξη διδάχτηκε ότι με αγώνες και θυσίες μόνο μπορεί να βάλει φρένο στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους νεκρούς της τάξης μας που αγωνίστηκαν ενάντια στους ιμπεριαλιστές για το δίκιο της εργατικής τάξης και των λαών. Στα δικά τους χνάρια και εμείς σήμερα αγωνιζόμαστε ενάντια στις πολιτικές που ματώνουν τους λαούς, ενάντια στους καπιταλιστές που για τα κέρδη τους εμπλέκουν τους λαούς σε επικίνδυνες καταστάσεις, ενάντια στους ιμπεριαλιστές που ξεριζώνουν τους λαούς και δημιουργούν κύματα προσφύγων, που τους εγκλωβίζουν κάτω από άθλιες συνθήκες σήμερα στα νησιά μας και στη χώρα μας.

Αγωνιζόμαστε για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας. Σήμερα ειδικά που τα αντιλαϊκά μέτρα διαδέχονται το ένα μετά το άλλο, οργανώνουμε την πάλη μας, απαντάμε μαχητικά και ταξικά.

Δούλοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μπλέκει τη χώρα πιο βαθιά σε αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, παίρνει ενεργά μέρος σε 13 Νατοϊκές επεμβάσεις από τα Βαλκάνια ως το Κέρας της Αφρικής. Σχεδιάζει την επέκταση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων στη χώρα, όπως η Σούδα. Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας όπως λέει η κυβέρνηση. Είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καμιά εμπιστοσύνη στην συγκυβέρνηση και τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς. Ο τρόπος που η κυβέρνηση χειρίστηκε και χειρίζεται το θέμα του προσφυγικού, και στο νησί μας, δείχνει ξεκάθαρα ποια είναι η στάση τους, ποια συμφέροντα εξυπηρετεί.

Η κατάσταση στην περιοχή μας, στο Αιγαίο, «μυρίζει μπαρούτι». Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι για τα κέρδη τους δεν θα ματώσουμε, δεν θα γίνουμε θεατές στη σφαγή μας. Οι λαοί των χωρών, οι εργαζόμενοι με όπλο την αλληλεγγύη μπορούν και πρέπει να αγωνιστούν ενάντια στην αστική τάξη, ενάντια στους ιμπεριαλιστές για μια κοινωνία που δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να αγωνιστούν, να απαιτήσουν και να διεκδικήσουν η χώρα μας να μην έχει καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Να βροντοφωνάξουν : Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου.

Στα πλαίσια του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς το Εργατικό Κέντρο καλεί όλους τους εργαζόμενους :

· Κυριακή 30 Απρίλη στις 7 το απόγευμα εκδήλωση με θέμα τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.
· Δευτέρα 1 Μάη απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Πλατεία Σαπφούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου