Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Απο την απεργία στο HOT SPOT της Μόριας


Μυτιλήνη 29 Μαρτίου 2017



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έξω από της πύλες του HOT SPOT πραγματοποιήθηκε από της 7 σήμερα το πρωί, η απεργιακή συγκέντρωση της Επιτροπής Εργαζομένων στο HOT SPOT της Μόριας.

Η επιτροπή διεκδίκησε την ανανέωση των συμβάσεων απέναντι στην αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης, η οποία πρότεινε προς τους εργαζόμενους τη δημιουργία συνεταιρισμού (ΚΟΙΝΣΕΠ), προσπαθώντας να απαλλαγεί από την ευθύνη. 

Τη στήριξη τους και την αλληλεγγύη τους εξέφρασαν με αντιπροσωπείες τους: το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, το Σωματείο Επισιτισμού Τουρισμού Λέσβου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Λέσβου και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.  

Στην συνέχεια αποφασίστηκε ομόφωνα από τους εργαζομένους, παρέμβαση στο παράρτημα του ΟΑΕΔ στο νησί και οι εργαζόμενοι με πορεία μέσα από την κεντρική αγορά της πόλης, κατευθύνθηκαν μαζικά φωνάζοντας συνθήματα όπως: «εδώ, εδώ, μ’ αγώνα ταξικό, γιατί εμείς δεν ζούμε με 400 ευρώ», «χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» και άλλα.
Επιτροπή των εργαζομένων και αντιπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου συναντήθηκαν με τον διευθυντή του τοπικού παραρτήματος του ΟΑΕΔ όπου του παραδόθηκε η ανακοίνωση με τα αιτήματά τους. Στην συνέχεια η πορεία κατευθύνθηκε προς το γραφείο του δημάρχου, ο οποίος απουσίαζε στο εξωτερικό,  και επιδόθηκαν τα αιτήματά στην αντιδήμαρχο.
Η  Επιτροπή Εργαζομένων στο HOT SPOT της Μόριας, έδωσε αγωνιστικό ραντεβού και συνέχεια στον αγώνα τους, με αρχή το Συλλαλητήριο του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, την Παρασκευή 7 Απρίλη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς.




Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου