Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου : Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στο Hot Spot της Μόριας

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

 e-mail: eiylesvou@gmail.com

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

        Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους, εργαζόμενους στο Hot Spot της Μόριας,  οι οποίοι αποφάσισαν στην Γενική τους συνέλευση να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 29 Μαρτίου,  σαν απάντηση απέναντι στην τρομοκρατία της εργοδοσίας.
Τα αιτήματά τους είναι δίκαια. Οι εργαζόμενοι στο Ηot Spot της Μόριας  έχουν κοινά αιτήματα με όλους τους εργαζόμενους, μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες τους,  αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
Όλο αυτό το διάστημα οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στο Hot Spot της Μόριας, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, δούλευαν και συνεχίζουν να δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες,  χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, χωρίς μέσα ατομικής προστασίας. Ήρθαν αντιμέτωποι με τον  εκφοβισμό και την εκτόξευση "απειλών" από πλευράς της εργοδοσίας. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τώρα έρχονται αντιμέτωποι με τη  μη  ανανέωση της εργασιακής τους σχέσης, μιας και  12 Απρίλη λήγει η σύμβαση των πρώτων συμβασιούχων. Γεγονός που θα προκαλέσει προβλήματα τόσο στους εργαζόμενους, όσο και στους πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς οι εργαζόμενοι εκεί αποτελούν την ραχοκοκαλιά σε πολλούς νευραλγικούς τομείς για την  λειτουργία του κέντρου. Την ευθύνη για τις δύσκολες εργασιακές συνθήκες που βιώνουν οι συνάδελφοι μας και τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων- μεταναστών, φέρει εξολοκλήρου η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Η διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων με όλους τους αντεργατικούς νόμους που έχουν προωθήσει, έστρωσαν το έδαφος για  όλων των ειδών τις εργασιακές σχέσεις, που ουσιαστικά ανακυκλώνουν την ανεργία και δίνουν απλόχερα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους τζάμπα εργάτες χωρίς δικαιώματα.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, συμπαραστέκεται στον δίκαιο  αγώνα που δίνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στο Hot Spot της  Μόριας και στηρίζει την 24ωρη απεργία τους. Καλεί  όλους τους εργαζόμενους του νησιού,  να συμπαρασταθούν και να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους απεργούς. Να παλέψουμε από κοινού για την ανανέωση άμεσα όλων των συμβάσεων των εργαζομένων στο HOT SPOT της Μόριας, αλλά και όλων των άλλων συμβάσεων στα προγράμματα του Δήμου που λήγουν το επόμενο διάστημα.

Να απαντήσουμε ενωμένοι και να διεκδικήσουμε:
·         Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, για σταθερή κάλυψη των θέσεων σύμφωνα με τις ανάγκες που υπάρχουν. Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους, με συλλογική σύμβαση. Κανένας εργαζόμενος να μην πληρώνεται με μισθό κάτω από 751 ευρώ.
·         Διάθεση των Μέσων Ατομικής Προστασίας (Γάντια, μάσκες, παπούτσια κ.α) από τον Δήμο.
·         Να παρθούν όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Άμεσα να γίνει εμβολιασμός όλων των εργαζομένων.
·         Δωρεάν πρόσβαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς των εργαζομένων προς και από το χώρο εργασίας (Hot Spot Μόριας).
·         Κανένας άνεργος χωρίς κάλυψη. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλο το διάστημα της ανεργίας.
·         Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.

Έχουμε τη δύναμη! Μπορούμε να βάλουμε φραγμό στην επίθεση που δεχόμαστε.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου