Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 4 Φλεβάρη

Ξεσηκωμός παντού. Να μην περάσει ο νόμος - λαιμητόμος!

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αφού εφάρμοσε κατά γράμμα και επέκτεινε τους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων, των κατευθύνσεων του Κεφαλαίου, της Ε.Ε., έρχεται σήμερα με νέα μέτρα, νέους νόμους που βάζουν ταφόπλακα στους εργαζόμενους, στα φτωχά – λαϊκά στρώματα. Ήδη ο λαός πληρώνει ακριβά τους νόμους και τα μέτρα που εφαρμόζουν, και θα συνεχίσουν να το κάνουν, οι κυβερνήσεις. Αφού διέλυσαν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, έκαναν καθεστώς για το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα για 400 και 500 ευρώ, ισοπέδωσαν δικαιώματα στην Υγεία και την Πρόνοια, εκτίναξαν την μαύρη – ανασφάλιστη εργασία έ
ρχονται να δώσουν το τελικό χτύπημα διαλύοντας ότι έχει απομείνει από την κοινωνική Ασφάλιση.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες
Η κοινωνική Ασφάλιση για την κυβέρνηση και τους μεγαλοεργοδότες είναι κόστος, είναι βαρίδι γι’ αυτό και θέλουν να την τσακίσουν, να μην απομείνει τίποτα. Μόνο όφελος θα έχουν αυτοί που λυμαίνονται το χώρο της Υγείας, οι μεγαλέμποροι της Υγείας και οι ασφαλιστικές εταιρείες. Και αν γι’ αυτούς είναι κόστος, για εμάς είναι αναφαίρετο δικαίωμα, είναι η ζωή μας και η προστασία των οικογενειών μας!

Η κοινωνική Ασφάλιση δεν χαρίστηκε. Τα εκατομμύρια των εργαζόμενων κατέκτησαν αυτό το δικαίωμα με σκληρούς αιματηρούς πολύχρονους αγώνες. Διεκδίκησαν και κατέκτησαν να υπάρχει προστασία και αξιοπρεπής ζωή μέσω των συντάξεων μετά τον εργάσιμο βίο, κάλυψη και φροντίδα της εργατικής – λαϊκής οικογένειας, προνοιακά επιδόματα για πιο ευπαθείς ομάδες. Με τέτοιους αγώνες, με οργάνωση του αγώνα μας στους κλάδους, στους χώρους δουλειάς, στα στέκια νεολαίας, στις γειτονιές και στα χωριά θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας, τη ζωή μας.

Το κυβερνητικό σχέδιο δεν διορθώνεται! Μόνο ανατρέπεται!
Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Ήρθε η ώρα να αξιοποιήσουμε τη μεγάλη δύναμη που έχουμε! Από τη συμμετοχή μας στην απεργία, στον οργανωμένο αγώνα θα κριθεί το αποτέλεσμα! Να παρθεί πίσω ο νόμος που βάζει ταφόπλακα στα δικαιώματα μας! Να μην φτάσει καν στη Βουλή!

Μην τους εμπιστεύεσαι! Αρκετά πια με τα ψέματα της Κυβέρνησης. Το νέο Ασφαλιστικό όχι μόνο δεν θα φέρει “δικαιοσύνη” και “ισονομία” όπως λένε κυβέρνηση και παπαγαλάκια αλλά θα ξεριζώσει πλήρως την Κοινωνική Ασφάλιση.





·         Φέρνουν ένα νόμο - πακέτο που περιέχει όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους στην πιο επιθετική τους μορφή, οι οποίοι καταργούν την κοινωνική ασφάλιση, με όλες τις μειώσεις που έχουν τσακίσει το λαϊκό εισόδημα μαζί με νέες δυσβάσταχτες.
·         Χαρίζουν όλα τα κλεμμένα και λεηλατημένα από τα κουρέματα, τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, την εισφοροδιαφυγή του κεφαλαίου.
·         Δουλειά ως τα 67 χρόνια για μια σύνταξη επίδομα φτώχειας για την συντριπτική πλειοψηφία.
·         Μειώνουν την κρατική χρηματοδότηση στο ελάχιστο και μόνο για ένα μέρος της σύνταξης και αυτή υπό προϋποθέσεις με στόχο την απαλλαγή του κράτους.
·         Βγάζουν στο σφυρί τα περιουσιακά στοιχεία των ταμείων για να πληρώσουν τους δανειστές «στην ώρα τους» όπως έκαναν και με τα λεφτά των ταμείων.
·         Σφαγιάζουν τις κύριες και επικουρικές συντάξεις για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους.
·         Νομοθετούν νέο τρόπο υπολογισμού, δηλαδή μόνιμο μηχανισμό μειώσεων συντάξεων και παροχών. Η σύνταξη θα υπολογίζεται στο σύνολο του εργασίμου βίου, με τους μισθούς σήμερα να παραμένουν στα άθλια επίπεδα των 586 και των 511 ευρώ.
·         Καταργούν το ΕΚΑΣ, το επίδομα που έπαιρναν οι φτωχοί συνταξιούχοι.
·         Πετσοκόβουν ακόμα μια φορά τις αναπηρικές συντάξεις, τα προνοιακά επιδόματα συνεχίζοντας ένα ακήρυχτο πόλεμο στους ανάπηρους και τις οικογένειές τους.
·         Η σφοδρότητα της επίθεσης στο ασφαλιστικό δεν αφήνει κανέναν κλάδο ανέγγιχτο. Χτυπά τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων, εργαζόμενων με μπλοκάκια, αγροτών, ελευθεροεπαγγελματιών, επιστημόνων!
·         Την ίδια μέρα με το νόμο Κατρούγκαλου έφεραν στη Βουλή νόμο για την ιδιωτική ασφάλιση, στρώνοντας κόκκινο χαλί για τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Κανένας εργαζόμενος να μην παρασυρθεί από την υποκριτική στάση των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και του κεφαλαίου. Το μόνο ερώτημα που μπαίνει είναι ή οι ανάγκες του κεφαλαίου ή οι δικές μας ανάγκες. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Για εμάς είναι μονόδρομος η ανατροπή των πολιτικών του κεφαλαίου αυτών που ματώνουν τον λαό, που εκμεταλλεύονται την εργατική μας δύναμη για τη δική τους κερδοφορία, τα κέρδη των καπιταλιστών.

Για να κερδίσουν οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι επαγγελματοβιοτέχνες
                                Θα πρέπει να χάσουν τα μονοπώλια, οι επιχειρηματικοί όμιλοι.
  
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ ΣΤΙΣ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου