Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑΜυτιλήνη, 20 Νοέμβρη 2015

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ
ΟΙ 17 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ & ΑΙΡΕΤΟΙ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ


Η Διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, καταγγέλλει τις διώξεις των 17 συνδικαλιστών, εκλεγμένων στην τοπική Διοίκηση και εργαζομένων, που σέρνονται σε δίκη στην Ικαρία στις 23 Νοέμβρη, γιατί μπήκαν στην πρώτη γραμμή πάλης, ως όφειλαν να κάνουν, για να υπερασπιστούν εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Δικάζονται για την συνδικαλιστική και λαϊκή τους δράση.

Οι 17 που δικάζονται στον Άγιο Κήρυκο είναι:
-   7 απολυμένοι εργαζόμενοι του Γηροκομείου Ικαρίας. Kατηγορούνται ότι συνέχισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους τροφίμους του γηροκομείου, που ανήκει στην Μητρόπολη Σάμου, όταν αυτή το Φλεβάρη του 2012 θέλησε να το κλείσει, να πετάξει τους εργαζόμενους και τροφίμους στο δρόμο και να μεταφέρει στη Σάμο τους ηλικιωμένους. Μαζί τους δικάζεται και ο πρώην δήμαρχος του νησιού.
-  6 συνάδελφοι (ο νυν Δήμαρχος Ικαρίας, μέλη Δ.Σ. Σωματείων του νησιού και μέλος της Διοίκησης του ΕΚΣ), που συμμετείχαν σε Πανσαμιακή και Πανικάρια κινητοποίηση του ΕΚΣ, του ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ και φορέων, η οποία είχε γίνει στα λιμάνια Πειραιά, Ικαρίας και Σάμου, ενάντια στην υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στα νησιά μας και τη δρομολόγηση του πλοίου-σαπάκι ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ.
-   2 συνάδελφοι (εκ των οποίων ο ένας είναι πρόεδρος σωματείου του νομού), κατηγορούνται επειδή συμμετείχαν, στα πλαίσια Πανελλαδικής Πανεργατικής απεργίας στις 20/2/2013, σε κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο της εφορίας στο νησί.
-   2 συνάδελφοι (μέλη Δ.Σ. σωματείου και μαζικού φορέα), γιατί έγραψαν σύνθημα σε τοιχίο στον Εύδηλο.

Οι διώξεις και οι δίκες εργαζομένων και συνδικαλιστών έχουν πάρει το τελευταίο διάστημα μορφή χιονοστιβάδας. Τόσο στα νησιά μας όσο και πανελλαδικά υπάρχει βιομηχανία διώξεων. Έτσι απαντά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Θέλει να περάσει διά πυρός και σιδήρου την αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική της, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και γι’ αυτό χρησιμοποιεί όλα της τα όπλα ώστε να φοβίσει και τρομοκρατήσει οποιονδήποτε αντιστέκεται, παλεύει και διεκδικεί.
Το ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα όμως δεν τρομοκρατείται. Στην πολύχρονη ιστορία του έχει γνωρίσει τέτοιες και χειρότερες καταστάσεις, γνωρίζει καλά τις μεθόδους του κεφαλαίου και των πολιτικών υπηρετών του και πάντα έχει σταθεί αντάξιο των συνθηκών.
Η σημαία της ταξικής πάλης ότι και να κάνουν δεν πρόκειται ποτέ να υποσταλεί! Να είναι σίγουροι γι αυτό! Ο λαός και το ταξικό κίνημα δεν φοβάται, δεν τρομοκρατείται και δεν πρόκειται να λυγίσει. Είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή πάλης για την υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, για το δίκιο της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Ο λαός δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα!
Απαιτούμε καμιά ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και λαϊκής δράσης.
ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ!

Η Διοίκηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου