Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Δελτίο Τύπου Πρωτομαγιάς




Με μεγάλη συμμετοχή και παλμό πραγματοποιήθηκε η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Μυτιλήνη. Η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, που μαζί με τα ταξικά σωματεία του, καλούσαν στην πλατεία Σαπφούς από το πρωί τις παρασκευής, με κεντρικό σύνθημα –Αγώνας – Ρήξη – Ανατροπή , -ο δικός μας δρόμος χωρίς φτώχεια, ανεργία και μνημόνια .
Χαιρετισμό από το ΜΑΣ υπεύθυνε η Ζωή Αντωνιάδου, από τον Σύλλογο Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης (μέλος ΟΓΕ) η Νίκη Τσιριγώτη, από την ΠΑΣΥ ο Δημήτρης Στεφανής, ενώ στην συγκέντρωση παρευρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Τάσος.
 Την κεντρική ομιλία έκανε ο πρόεδρος του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ασλανίδης Θοδωρής όπου μεταξύ άλλων τόνισε το ότι η Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης και τιμής αλλά πάνω από όλα ημέρα ευθύνης για την εργατική τάξη για το πώς θα οργανώσει την αντεπίθεση της, για το πώς θα διεκδικήσει την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της λαϊκής οικογένειας, για το πώς θα ανακτήσει τις απώλειες των προηγούμενων ετών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο ζήτημα των Μεταναστών όπου σημειώθηκε ότι :

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες σε μεγάλο βαθμό και στο νησί μας των αποτελεσμάτων που γεννούν οι πολιτικές του κεφαλαίου, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ που δημιουργούν κύματα μεταναστών που στόχο έχουν ένα καλύτερο αύριο που ουκ ολίγες φορές έχει καταλήξει σε ταξίδι θανάτου για εκατοντάδες μετανάστες και τα νερά του αιγαίου σε υγρό νεκροταφείο. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παρασυρθεί από τα προσχήματα των ιμπεριαλιστών. Οι συνθήκες του Δουβλίνου και η Σένγκεν μετατρέπουν τη χώρα μας σε «αποθήκη ψυχών», εγκλωβίζοντας ανθρώπους.       Διεκδικούμε να παρέχεται η απαραίτητη φροντίδα, άσυλο στους πρόσφυγες και ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν όπου επιθυμούν. Ανθρώπινοι χώροι φιλοξενίας και όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης όπως το στρατόπεδο της Μόριας όπου δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής. Η όλη κατάσταση αποτελεί βούτυρο στο ψωμί εθνικιστικών και ρατσιστικών επιθέσεων. Το εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και έμπρακτα να δείξει την αλληλεγγύη. Σαν Εργατικό Κέντρο συμμετείχαμε και συνυπογράψαμε με άλλα εργατικά κέντρα και Νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ το διάβημα προς την Κυβέρνηση, και συγκεκριμένα στον Υπουργό Εσωτερικών και την Αναπληρώτρια Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής. Θεωρούμε ότι η νέα συγκυβέρνηση είναι εξ ίσου υπεύθυνη και με τις άλλες κυβερνήσεις αφού συνεχίζεται και ακολουθείται η πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αφού συνεχίζει και στέλνει στρατό έξω από τα σύνορα. Χρέος του ταξικού εργατικού κινήματος είναι να δείξει την έμπρακτη αλληλεγγύη, να κινητοποιηθεί στην κατεύθυνση αυτή.


Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία προς το Μνημείο Ηρώων Εθνικής Αντιστάσεως, όπου και έγινε η κατάθεση στεφάνων. 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου