Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

1η ΜΑΗ 2015 Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ




Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, συνταξιούχοι, αγρότες, μικροεπαγγελματοβιοτέχνες,

Η φετινή Πρωτομαγιά δεν είναι ακόμα μια διαδήλωση. Δηλώνουμε την αγωνιστική μας ετοιμότητα, την απόφαση να υπερασπιστούμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, να διεκδικήσουμε το πλούτο που παράγουμε.
      Οι νέες διαπραγματεύσεις και συμφωνίες, τα νέα παζάρια με Ε.Ε.-ΔΝΤ-ΕΚΤ, οι πατριωτικές «κορώνες», που εξαπολύει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχουν τον ίδιο στόχο, το συμφέρον των μονοπωλίων με τα νέα μέτρα που ετοιμάζουν και την εξαπάτηση, την καταλήστευση και την άγρια εκμετάλλευση του λαού.
      Το τελευταίο διάστημα η μεταναστευτική ροή προς τη χώρα μας αυξάνεται όλο και περισσότερο. Το νησί μας είναι ένα από αυτά που υποδέχεται μεγάλο αριθμό μεταναστών που οι συνθήκες, οι πολιτικές του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε άλλες χώρες, τους ανάγκασαν να ξεριζωθούν από την πατρίδα τους, να κάνουν «ταξίδι σωτηρίας» προς άλλες χώρες, ταξίδι που ουκ ολίγες φορές κατέληξε να είναι «ταξίδι θανάτου» στα νερά του Αιγαίου για δεκάδες από τους εκατοντάδες που κινδύνευσαν σε ναυάγια.
      Όλα αυτά τα νέα μέτρα και τις καταστάσεις, οι εργαζόμενοι δεν θα τα υποδεχτούν, δεν θα τα δεχθούν, δεν θα συμβιβαστούν με τη φτώχεια, την ανεργία, τα ψίχουλα και με τις πολιτικές που «γεννούν» θύματα στο βωμό της κερδοφορίας των μονοπωλίων, της πλουτοκρατίας.
      Στέλνουμε μήνυμα με τη συμμετοχή μας, τιμάμε με αγώνες τους νεκρούς της τάξης μας, συνεχίζουμε στο δρόμο που χάραξαν χιλιάδες εργάτες και εργάτριες που πάλεψαν σκληρά, συγκρούστηκαν με το κεφάλαιο για τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης.
      Απέναντι στην ενιαία επίθεση που εξαπολύουν στους εργάτες όλων των χωρών, αφού συμφωνούν πλήρως για μειώσεις μισθών, κατάργηση δικαιωμάτων στην Υγεία, την Παιδεία, απαγορεύσεις στη συνδικαλιστική οργάνωση και πάλη, μέτρα καταστολής στο λαϊκό κίνημα, ΕΝΙΑΙΑ πρέπει να είναι και η απάντηση μας. Κανένας εργαζόμενος να μην παρασυρθεί από τα προσχήματα των ιμπεριαλιστών, των κυβερνήσεων του Κεφαλαίου, τον πατριωτισμό που δήθεν πλασάρει το κεφάλαιο. Πατριωτισμός είναι το δίκιο του λαού και όχι τα συμφέροντα των μονοπωλίων!    
     
Δυναμώνουμε την οργάνωση μας, την ταξική ενότητα!
Εντείνουμε τον αγώνα για όσα μας ανήκουν και διεκδικούμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν, όλα όσα είναι δικαίωμα μας σήμερα!
Στέλνουμε μήνυμα Αγώνα, Ρήξης, Ανατροπής με τη συμμετοχή μας.

                   ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.
                                ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1η ΜΑΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ ΣΤΙΣ 10.00 ΤΟ ΠΡΩΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου